**KLAAR**              Pike               Challenge 2005 dag 2.

Pike Challenge 2005 dag 2.

Op de tweede dag van de European Pike Challenge was het weer een stuk beter dan op de eerste dag. Er stond nog steeds een pittige windkracht 5, dit keer uit het westen, maar dat was al een heel stuk draaglijker dan de storm op maandag. Er waren af en toe buien waarbij de wind flink aantrok, maar het grootste deel van de dag scheen het zonnetje.

                       


“In de luwte met een strak zonnetje was het heerlijk vissen”

Het aantal gevangen vissen was vrijwel gelijk aan dat van de eerste dag, maar er zaten nog meer grote vissen bij. Wat u gisteren kon lezen op Total Fishing werd op de tweede dag van het toernooi wederom bevestigd: de kans op metersnoeken is op Lough Derg erg groot. Waar zie je nou dat er notabene tijdens een grote wedstrijd zoveel grote snoeken worden gevangen. Zoals bijvoorbeeld 2 vissen van ruim 13 pond, 3 snoeken van om en nabij de 16 pond (rond de meter), 1 snoek van 19 pond en Vincent Camion wist een prachtsnoek te vangen van 22 pond.

De ranglijst wordt nu aangevoerd door Michael Henniger uit Ierland met een totaalgewicht van 18,8 kg. Op de tweede en derde plek gevolgd door John Cassidy uit Killaloe met 13,2 kg en Tommy Conway met 11,8 kg. De koploper na de eerste dag van het toernooi, Dave O’Shaugnnessy, zakte na een visloze dag terug naar de 7e plek.

De beste buitenlander is na 2 dagen vissen de Zwitser Patrik Baggenstos ( 8e plaats), op de voet gevolgd door Marc Wenger Jr uit Duitsland die 9e staat. Het verschil tussen die twee bedraagt slechts 600 gram!

                       


“Ierse sfeer maakt dit toernooi zo bijzonder en hier telt niet alleen de uitslag maar is meedoen minstens zo belangrijk als winnen.”

Woensdag is zoals altijd een rustdag, waarna op donderdag de beslissende strijd om de titel plaats vindt waarmee de winnaar de door Van Zelst gesponsorde Sylvan boot verdient. Total Fishing is er bij en doet natuurlijk verslag van de grote finale dag en de bijbehorende prijsuitreiking.

Lance senior

Kijk voor meer informatie over Ierland op: www.ierland.nl en voor de vismogelijkheden op: www.angling.ireland.ie


 

ANDEREN LAZEN OOK