**KLAAR**              Pike               Challenge (2)

Pike Challenge (2)

Door Lance senior

Op dag 2 van de European Pike Challenge 2004 stormde het gelukkig niet meer zoals dat op de eerste dag het geval was. Niettemin blies er nog een pittige windkracht 5 a 6 uit westelijke richting over het meer. Er konden daardoor meer stekken bevist worden dan gisteren. Toch waren de golven in een deel van het wedstrijdgebied nog te hoog voor de meeste deelnemers om fatsoenlijk vissen mogelijk te maken. Gelukkig biedt het gebied voldoende mogelijkheden om toch al dan niet n de luwte te kunnen vissen.

                       


Ondanks dat werd er ook op dag 2 goed gevangen. Met name de man die na de openingsdag op de tweede plek stond, de Ier Jason Molloy, deed goede zaken en wist 12,8 kilogram toe te voegen aan de 15 kg die hij al had. Hij staat nu ruim op kop met 28 kg aan keurig teruggezette snoeken. Sean Bond, die gisteren nog op kop stond met 16,6 kg, ving echter geen enkele snoek en staat nu op de tweede plek. Mario Wald uit Duitsland, staat derde en de Belg Steppie Wouters staat op een vierde plaats.Van de snoeken die tot nu toe over de twee dagen gevangen zijn waren er maar liefst 14 ruim over de 5 kg grens. Dat is ongeveer het equivalent van 14 snoeken van over de 90 cm waarbij overigens een groot deel de metergrens overschreden.

                       


Ferdinand Heijerman toonde onomstotelijk aan dat ze er echt wel zitten. Hij viste dinsdag ook op Lough Derg met twee van zijn gasten (buiten mededingen aan de wedstrijd) en er werden 5 snoeken gevangen, waarvan maar liefst drie metersnoeken: 102, 106 en 112 cm. Dit soort vangsten geven onder meer aan waarom de deelnemers van de Pike Challenge zo graag naar dit grote Ierse meer afreizen om te strijden om de titel: de kans op grote en vooral zeer sterke snoek is hier aanzienlijk.

                       


“Ferdinand met zijn dinsdagsnoek van 112 cm. Eén brok Iers geweld”

Vandaag (woensdag dus) is er een rustdag voor de deelnemers, zodat die op donderdag met hernieuwde krachten de laatste pogingen kunnen wagen om een paar Ierse krachtpatsers te vangen en zich zo in de prijzen te vissen. Op donderdagavond vindt de prijsuitreiking en de bijbehorende feestavond plaats compleet met muziek en een hapje en drankje. Total Fishing doet hiervan uiteraard verslag. Tot dan!

                       


”Op de kant bij het vertrekpunt in Killaloe worden ervaringen en resultaten uitgewisseld”

 

 

 


ANDEREN LAZEN OOK