**KLAAR** NKS wedstrijdkalender

NKS wedstrijdkalender

Zondag 30 september werd in de reeks NKS wedstrijden op de Maas gevist. Eigenlijk wel uniek, een wedstrijd op de rivier zelf. Het parcours ter hoogte van Kerkdriel had een lengte van ongeveer 8 km.

De Maas staat bekend om zijn grillige nukken betreffende de waterhoogte en stroming. Dat kan per dag sterk verschillen, maar gelukkig voor de wedstrijdvissers en de organisatie was er een milde stroming zodat er prettig gevist kon worden. Een nadeel van een zwakke stroming op een rivier is dat de vis zich ook meer gaat verspreiden. Dat betekende zoeken voor de deelnemers.

                       


Concentratie voor de start van de wedstrijd…

De circa 50 deelnemende boten vingen ruim 80 maatse snoekbaarzen en de nodige vissen die de vereiste lengte niet haalden. De dag begon bewolkt, maar het klaarde al snel op en de wedstrijd eindigde in een stralende dag. De organisatie van deze wedstrijd was in handen van Mann’s Europa. Dietmar Isaiasch tekende voor een perfecte organisatie van het hele gebeuren. Iedereen was vol lof, maar ook de prijzentafel was bovengemiddeld.

                       


Helden van de dag: Koppel Stalenhoef-Stalenhoef…

De helden van de dag waren Stalenhoef/Stalenhoef die deze wedstrijd wisten te winnen. Een uitstekende prestatie op een moeilijk water. Tweede werd het koppel Kraaijenveld/Braber die weer terug van weggeweest zijn, maar dan in de letterlijke zin. De vorige wedstrijd misten zij, omdat zij tijdens de tragedie in Amerika, daar vast kwamen te zitten. Een eervolle derde plaats werd opgeëist door het koppel Haak-Witteveen. De grootste snoekbaars, gevangen door dhr. Schaick was 63,1 cm.

                       


Rob en Remko visten zich weer in het snuitje van de uitslag

Deze wedstrijd stond in het teken van het kunstaas. Hiermee werden de meeste vissen gevangen, dit in tegenstelling tot de wedstrijd op het IJ, waar dode aasvissen de dienst uitmaakten. De grootste baars van de dag had een lengte van 38 cm en werd gevangen door dhr. Fabritius, terwijl de grootste snoek 88 cm. op het meetlint bracht en werd gevangen door dhr. Ooien.

                       


Dietmar Isaiasch en zijn vrouw hadden de wedstrijd perfect georganiseerd. In het midden een van de deelnemers dhr. Vendrik

De prijzen werden uitgereikt door Dietmar die voor een ieder behalve een toepasselijk woord ook een prachtige prijs in petto had, waaronder natuurlijk een stel prachtige hengels van zijn eigen bedrijf alsmede een serie waardevole fishfinders van Lowrance/Eagle. Al met al weer een leuke wedstrijd met een uitstekende sfeer.

 


ANDEREN LAZEN OOK