**KLAAR** NKS snoekbaars wedstrijdkalender

NKS snoekbaars wedstrijdkalender

Afgelopen zondag, 23 juni vond in de serie wedstrijden van het NKS, de wedstrijd op de IJssel plaats. Een rivier die niet iedereen goed ligt maar dat maakt de strijd om de Eagle-Cup juist zo compleet. Niet alleen maar mooie strakke plassen met golvende taludjes maar ook harde stroming, kribben en passerende beroepsvaart zoals je op de rivieren kunt tegenkomen.

                       


Het altijd weer spannende moment voor de start

Het werd voor de 49 deelnemende boten een dagje hard werken om een maatse vis te kunnen vangen. Tijdens de finale aan het einde van het seizoen 2001 werd er op deze rivier gigantisch veel ondermaatse vis gevangen. Dat probleem speelde nu veel minder. De aanbeten kwamen maar moeizaam op gang en de vis werd gevangen met zowel dood aas (voorntjes en spiering) als met kunstaas.

Het was een dag van peuteren in combinatie met veel doorzettingsvermogen. Uiteindelijk leverde dat in totaal 50 maatse vissen op die werden gevangen door de bemanning van 31 boten. De combinatie Duyvelshof-van Helvert verkeren momenteel in vorm want reeds voor de tweede maal dit seizoen pakten zij de eerste prijs voor de meeste vis. Zij vingen er 5. Het koppel Peper en van Norel pakten vier vissen, terwijl Heijne en Doeves derde werden met 3 vissen. Vierde werd de combinatie Molenaar/Molenaar ( 3 vissen) en vijfdeCampana-Vanschooren met eveneens 3 vissen.

                       


Winnaars 1e bootprijs Duyvelshof-van Helvert

Voor IJsselbegrippen werden behoorlijk grote vissen gevangen. Dhr. Hoetmer ving de grootste snoekbaars (77,3 cm) Tweede werd van Helvert met een vis van 73 cm en derde J. Groenendijk met een vis van 67,7 cm. De tiende vis was toch nog 63,6 cm maar daarna nam de lengte snel af tot gemiddelde vissen van tussen de 50-55 cm.

                       

De 1e en 3e prijs voor de grootste baars werd in dezelfde boot binnengehaald. D. Frabitius ving de grootste van 36,4 cm terwijl zijn vismaatje en vriendin Tanja Leers er een van 33,1 cm ving.Tweede werd hierbij dhr. Brand met een baars van 33,8 cm. Wel leuk dat er weer eens een vrouw in de prijzen viel. Ook voor organisator Henk Peeters die aan de uitreiking even speciale aandacht schonk…..

Henk Peeters maakte (begrijpelijk) bij sommige deelnemers veel werk van de prijsuitreiking

Helaas werd de goede stemming tijdens de prijsuitreiking enigszins verstoord door vissers die meenden een probleem te moeten aankaarten dat daar niet thuishoorde. Door Henk Peeters werd hierop goed gereageerd. Eigenlijk was dit de enige smet op een verder goed georganiseerde en boeiende wedstrijd. Voor de uitgebreide stand om het kampioenschap kunt u ook informatie vinden op www.nksnoekbaars.org



 


ANDEREN LAZEN OOK