**KLAAR**                          NKS               Noordzeekanaal

NKS Noordzeekanaal

Zondag 15 februari werd de laatste in de reeks van tien wedstrijden voor het NKS gevist. De wedstrijd speelde zich deze keer af op het roemruchte Noordzeekanaal. De finale waarin iedereen mag aantreden die in de voorgaande wedstrijden een ticket heeft verdiend door zich op een bepaald niveau in de uitslag te vissen vind plaats op 14 maart a.s.

                       




Over de tien wedstrijden die dit seizoen zijn gevist konden de deelnemers winnaar worden van de felbegeerde Eaglecup. Die krijgt het team die gedurende het seizoen de meeste punten bijeen viste en hebben aangetoond gemiddeld de beste resultaten te hebben verwezenlijkt. Deze cup zou eigenlijk synoniem moeten zijn aan het Nederlands Kampioenschap, want zegt volgens de insiders zelf, meer als een eenmalige (ook heel knappe) uitschieter tijdens een finale. Zonder de winnaars van een finale tekort te willen doen (ook dat gaat niet vanzelf!) kan je wel stellen dat een finale meer een momentopname is, terwijl de resultaten over een heel seizoen aantonen dat je onder de meest verschillende omstandigheden en op verschillend water de beste blijkt en dat je ook punten wist te pakken als de vis anders reageerde als wat onder “normaal” wordt verstaan. Kortom als je de Eaglecup weet te winnen ben je gewoon een topper. En we zullen maar gelijk met de deur in huis vallen want voor dit seizoen zijn dat geworden het team Duyvelshoff-van Helvert. Namens Total Fishing van harte proficiat met deze prestatie! Ook felicitaties voor de nummers 2, zijnde het koppel en winnaars van vorig jaar Lucas-Bruul en een eervolle 3e plaats voor kanjer Tom Kroon die samen vist met Totalfishingauteur Eric Marteijn! Allen verdienen een dik compliment!

                       


“De winnaars van de felbegeerde Eaglecup; het koppel Duyvelshoff-van Helvert”

Er werd zondag uiteraard ook nog fanatiek gevist op het Noordzeekanaal. Een water dat bekend staat om zijn vaak goede vangsten. Echter net als op zoveel stekken in Nederland afgelopen week, wilde de snoekbaars niet wat de meeste sportvissers wel voor ogen hadden en dat was aanbijten. Er waren maar liefst 50 boten met bemanning op het kanaal verschenen maar die wisten per persoon slechts ruim 1 maatse snoekbaars(je) te vangen. En als je dan weet dat de eerste 5 uit het dagklassement er al 50 stuks voor hun rekening namen is het eenvoudig uit te rekenen wat er voor de rest overbleef. Heel wat snoekbaarsego’s kregen dan ook een gevoelige knauw te verwerken. Ook op het Noordzeekanaal springen ze niet vanzelf de boot in, al willen de verhalen vaak anders doen geloven. Als ze niet willen lukt het ook hier maar heel moeizaam. In totaal werden er 120 snoekbaarzen gevangen en dat is erg weinig. Positief was echter dat er maar liefst 50 baarzen groter dan 30 centimeter werden gevangen waarvan de grootste van 42,5 cm door Tom Roefs werd verschalkt. Ed Toenbreker pakte er nog een die maar iets kleiner was van 42 cm. terwijl Boudewijn Vis de derde grootste wist te vangen met een lengte van 41,2 cm. Bij de snoekbaarzen werden ook nog, zeker voor het Noordzeekanaal, enkele fraaie exemplaren gevangen. Daan Verbruggen pakte een mooie vis van 71,4 cm. terwijl good old Rob Blom er weer dicht bij zat met eentje van 70,7 cm. De derde grootste werd gevangen door dhr. Braaksma met een vis van 64,5 cm.

Overtuigend bootwinnaars werd het koppel Ooms-Stegeman met maar liefst 13 (!) vissen. Het was een tijdje wat stiller rond dit kundige en sympathieke koppel, maar zij zijn met een indrukwekkende come back bezig. Op de vorige wedstrijd op de Lithse Ham vingen zij ook al het grootste aantal van 14 stuks, maar werden daar derde omdat twee andere koppels meer centimeters wisten te vangen. Nu eisten ze overtuigend de eerste plaats voor zich op. Een knappe prestatie onder zeer moeilijke omstandigheden afgedwongen. Zij vingen al hun vissen op FT shadjes waarbij de roodbruine kleur er vandaag uitsprong. De winnende vis vingen zij 3 minuten voor het eindsignaal. Een teken dat het met hun concentratie wel goed zat. Het koppel Heida-Braaksma werd knap 2e met ook in verhouding tot de rest van de deelnemers veel vis. Zij vingen er 12. Derde werd Peper en Norel die ook hun visitekaartje afgaven met 11 vissen.

                       


”“

De meeste vissen werden gevangen met shadjes. Op de fireball en dode aasvis werden weinig beten geregistreerd of het moesten de knapen van wolhandkrabben zijn. Deze beesten waren erg actief en dreven deze visdag menig sportvisser tot wanhoop. En het waren ook nog niet van die kleintjes ook. Verder werden op deze mooie dag (zoals gebruikelijk tijdens een NKS visdag) als bijzonderheden een zeebaars, wijting en schol gevangen en genoteerd. Erg positief was het feit dat bij de 50 deelnemende boten er maar liefst 8 nieuwe teams verwelkomd konden worden en dat is een goed teken. Organisator Paul Goedvolk kon daar best tevreden mee zijn want er komt heel wat kijken bij het organiseren van een dergelijk evenement. De prijsuitreiking voor de Eaglecup wordt eveneens op de finaledag van 14 maart a.s. gehouden. Een verslag hiervan vind u uiteraard op Total Fishing. Tot dan!

 



ANDEREN LAZEN OOK