**KLAAR**              NKS               Noordzeekanaal.

NKS Noordzeekanaal.

Zondag 22 januari j.l. was er opnieuw een door het NKS georganiseerde snoekbaarswedstrijd georganiseerd. Achter de schermen is er door het bestuur weer heel wat werk verzet om deze wedstrijd mogelijk te maken en daar komt tegenwoordig heel wat bij kijken. Zelfs op het Noordzeekanaal, wat al jaren een vaste stek is voor snoekbaarsvissers, zijn de regels voor bootvissers enorm aangescherpt.

Een verkeerde beweging en je hebt een bekeuring te pakken en gedogen is er niet (meer) bij. Oorzaak is mede het onverantwoorde gedrag van een enkeling die de beroepsvaart soms tot wanhoop dreven door tot op het allerlaatste momenten te blijven liggen op de vaarroutes en bij de ingangen van havens e.d. Klachten hierover resulteerden tot de huidige aanpak die soms wel heel erg ver gaat maar kennelijk noodzakelijk is.

                       


“Een echte koude start “

Om onder dit soort condities een wedstrijd te organiseren vergt een goede en strakke organisatie en foutjes kan men zich niet veroorloven want ook de NKS vissers worden kritisch gevolgd. Dankzij een goed overleg met de autoriteiten, federaties in combinatie met een overtuigende begeleiding en organisatie is het nog mogelijk dit te doen en daarvoor verdienen de mensen achter dit gebeuren alle hulde.

De vissers konden hun borst natmaken want het was op de vroege zondagochtend steenkoud en dat was te zien aan de kleding die gedragen werd. Ook bevroren de ogen van de hengels aan de lopende band en was het echt weer voor bikkels. In de voorgaande weken waren de vangsten optimaal dus dat beloofde wat. Echter zoals zo vaak viel het op de wedstrijddag niet mee om een maatse snoekbaars te vangen.

                       


“Natte neuzenweer“

Uiteindelijk lukte het zoals altijd een aantal doorzetters toch wel weer en na een spannende strijd tussen het koppel Marteijn-Kroon en Van de Velde- A. van Straceele lukte het de laatstgenoemde Belgische combinatie revanche te nemen op de verloren 2 landenwedstrijd. Beide koppels vingen 9 maatse vissen maar die van het winnende koppel waren net iets meer aan de maat. Knap stukje werk van Wim en zijn maat om in het hol van de leeuw de zege voor de neus van de (hevige) concurrentie weg te kapen. Het Noordzeekanaal is immers voor veel snoekbaarsvedettes min of meer een thuiswater. Met 8 vissen werden van Moorsel en Muller knap derde.

                       


“De beste van het Noordzeekanaal op 22 januari waren Wim van de Velde en A. Straceele“

Er waren 58 boten aan de start verschenen met in totaal 116 sportvissers die knokten voor de overwinning en in totaal 125 maatse vissen wisten te vangen. Veel vissen zoals gebruikelijk tussen de 45 en 55 centimeter maar ook enkele zestigers. Ook de beker voor de grootste snoekbaars werd gewonnen door de sympathieke Belg Boxbergen.

Er werden opvallend veel veertiger baarzen gevangen. De grootste belandde tijdelijk bij Eric van Bemmel in de boot die er eentje ving van 45,3 cm. De meeste vis werd gevangen op een diepte tussen de 9 en 11 meter en zagen vooral graag een kleine shad die tergend langzaam gevist werd.

                       


“Peter overhandigt de beker voor de grootste snoekbaars aan C. Boxbergen“

Geplande kantine voor prijsuitreiking gaf op zondag plotseling niet thuis. Snel alternatief geregeld door Peter Roeg (ere, wie ere toekomt) bij Snowland. Prima accommodatie… ook voor de volgende keer.


 

ANDEREN LAZEN OOK