**KLAAR** NKS-Maurik wedstrijdkalender

NKS-Maurik wedstrijdkalender


Afgelopen zondag 8 juli werd opnieuw een snoekbaarswedstrijd gevist in de reeks voor het Nederlands Kampioenschap. Dit keer was het water rondom het eiland van Maurik aan de beurt.

Tegenwoordig voor de snoekbaars een moeilijk water. Een jaar of drie, vier geleden was dit nog een topwater waar veel en mooie vissen gevangen konden worden. Echter een beroepsvisser uit de buurt is zich intensief met dit water en de plassen in de omgeving gaan bezighouden en de vangsten lopen per jaar steeds verder terug. Zelfs in de winter wordt hier, in vergelijking met een paar jaar geleden, nog maar weinig vis gevangen. Grote snoekbaars is helemaal een zeldzaamheid geworden. Wat zouden de wedstrijdvissers hier kunnen maken?

                       


“Voor de wedstrijdvissers was het een taaie dag…”


Ook zij blijken niet te kunnen scoren als er weinig vis zit. En er waren toch verschillende echte cracks aanwezig die tot de besten van Nederland gerekend kunnen worden. Ook de eerste twee koppels die de Yamaha ranglijst aanvoerden, bleven hier zonder vis. De rest, bestaande uit de bemanningen van ongeveer 50 deelnemende boten, vingen met elkaar (schrik niet) slechts 15 vissen, waarvan er al 4 door 2 koppels gevangen werden. De bootprijs werd gewonnen door het koppel Campana-v/d Zande, De 2e bootprijs door Mul-Schaick en tenslotte de derde bootprijs door het koppel Smits-Binnekamp

                       


“Het traileren ging lekker vlot”

Het leek wel of de treurige toestand werd gereflecteerd door het weer. Een groot gedeelte van de dag viel er motregen en waaide het behoorlijk. Maakt niets uit als je regelmatig aanbeten krijgt. Maar zes uur vissen in dergelijke omstandigheden en nog geen aanbeet krijgen wordt je niet echt vrolijk van.De meeste deelnemers waren dan ook blij toen het eindsignaal klonk. Zoals altijd is er ook een winnaar van de prijs voor de grootste snoekbaars. Dit keer de heer Smits met een snoekbaars van 60 cm.

                       


“Winnaar grootste snoekbaars E. Smits”

Los van de vangsten is de locatie natuurlijk zeer geschikt voor een dergelijk evenement. De mogelijkheden om de boot te traileren zijn uitstekend. De ruimte om de prijzen uit te reiken en om voor de deelnemers nog even na te kaarten zijn ook prima. De organisatie zat goed in elkaar, maar verder een wedstrijd om maar snel te vergeten.

 

 

ANDEREN LAZEN OOK