**KLAAR**              NKS               Maurik 2005

NKS Maurik 2005

Zondag voorafgaand aan de Fair for Lure & Fly werd in Maurik de laatste wedstrijd voor de grote finale vervist. Onder ideale weersomstandigheden werd door 49 boten en hun bemanning deelgenomen op deze prachtige lokatie. Vis vangen en dan met name snoekbaars op dit moment op de Nederlandse rivieren valt niet echt mee, zoals ook uit de vangstberichten van Piet Driessen op deze site blijkt.

                       


“Deelnemers met alles aan boord… verticaal, het visje aan de dobber, werpen, slepen… alles tegenwoordig bij om ...uiteindelijk soms ook niets te vangen. Hier Lucas van der Geest en vismaat”

De ene dag vang je een paar visjes en de volgende dag lijken ze wel van de aardbodem verdwenen. Hoewel Maurik wellicht een van de mooiste locaties is om een dergelijke wedstrijd te houden is het qua vangsten iedere keer een van de slechtste. Net als op de IJssel is de invloed van het beroep duidelijk merkbaar, maar daar zullen we nog een tijdje mee moeten leven zo het lijkt. Als de VBC’s volgens het boekje gaan werken, moet het allemaal weer goed komen en als dat niet lukt zal de hebzucht bij het beroep er aan bijdragen dat zij zichzelf in een rap tempo uitdunnen.

Zoals gezegd een kleine 100 man in een sfeervolle, door Fox gesponsorde wedstrijd, die allemaal zeer gemotiveerd aan de slag gingen. De controleboten lagen inmiddels ook op het water voor een snelle afwikkeling van de gevangen vis, waarbij ze tegenwoordig het parcours in zones verdelen en daardoor veel sneller op de situatie kunnen inspelen. Aan al dit soort kleine verbeteringen merk je dat het NKS zich in de goede richting doorontwikkelt en dat zijn heel goede berichten. Zag het er nog niet zo heel lang geleden nog somber uit; nu is de sfeer weer hartstikke positief en Ronald, Peter & Friends doen er alles aan om het imago en de regelgeving te verbeteren en dat blijkt gewoon te werken. Geen bla bla maar strak georganiseerd met oog voor details.

               

“Vader en zoon Rits waren vandaag in Maurik de beste vissers”

 

Zoals altijd werd er ondanks de slechte zin van de vis, die niet echt wilde meewerken, toch gevangen. De bootprijs was voor de sympathieke vader en zoon combinatie Kees Rits met zoon Rik. Zij wisten met heel hard werken toch nog 2 maatse snoekbaarzen te landen en ter meting aan te bieden. Doorgaan tot de laatste minuut was het credo en dat leverde T. Kroon in de allerlaatste minuut nog een prachtige baars van 40 cm op die voor hem de dagprijs in die categorie opleverde. Marcel Asbroek wist de grootste snoek te vangen terwijl J. Beeke de grootste snoekbaars aan het water wist te ontfutselen die precies 69,5 cm. lang bleek te zijn. Van alle deelnemende boten was er nog een boot met 2 vissen en 6 boten met ieder 1 vis. Kortom qua vangsten een dag om snel te vergeten maar als visdag puur genieten.

                                                                       

       
“J. Beeke ving de grootste snoekbaars van de dag van 69,5 cm”

Wat dat betreft was de gevleugelde uitspraak van Co Sielhorst hier helemaal op zijn plaats. De beste visser is degene die het meest weet te genieten van zijn visdag en daar sluiten we ons graag bij aan. Winnaars en organisatie gefeliciteerd met de mooie dag en de gezellige prijsuitreiking bij camping De Loswal. Op 11 september tijdens de Fair for Lure & Fly eerst nog de altijd weer leuke NKS jeugdopleidingsdag (meer info op: www.fairforlureenfly.nl) en dan de grote finale op 18 september a.s. waar de tickethouders elkaar gaan bevechten voor de titel. Total Fishing is er dan uiteraard ook weer bij voor u!

                                                                       

       
“De ervaren T. Kroon wist de grootste baars te verschalken”


         

ANDEREN LAZEN OOK