**KLAAR** NKS-Maas wedstrijdkalender

NKS-Maas wedstrijdkalender

Afgelopen zondag 22 september was het al weer tijd voor de jaarlijkse wedstrijd op de Maas. De tijd gaat snel want het lijkt nog niet lang geleden dat het koppel Stalenhoef-Stalenhoef daar net de overwinning voor de neus van Rob Kraaijeveld en Remko Braber wegkaapte. Rob zit momenteel lichamelijk behoorlijk in de lappenmand en we hopen dat hij snel weer de oude is.

                       


Het water in de Maas lag er voor het oog mooi bij. Nauwelijks stroming en behoorlijk helder. Echter voor een rivier zijn dat de slechts denkbare omstandigheden om snoekbaars te vangen. De vis kan overal liggen en gaat zich spreiden. Bij sterke stroming zijn ze voor een geoefende riviervisser veel eenvoudiger te vinden en daarbij komt dat ze zich dan ook meer groeperen. De enige plaats waar wel enige stroomsnelheid meetbaar was, was de ingang naar

                       

de Lithse Ham, echter daar mocht slechts beperkt gevist worden. Deze beperking werd later tijdens de wedstrijd nog onderwerp van een aantal stevige discussies. Er waren enkele vissers die de toegestane afstand ruim overschreden en volgens collega deelnemers daarvoor niet krachtig genoeg werden aangepakt. Ook bij het NKS wordt er af en toe gedoogd hetgeen normaal gesproken geen problemen hoeft te geven. Alleen blijkt in de praktijk dat sommige daar niet mee om weten te gaan, waardoor de organisatie gedwongen zal zijn in de toekomst de regelgeving stringenter na te leven en ,sneller dan nu het geval is, zal moeten ingrijpen.

Terug naar de wedstrijd. Die werd gevist onder uitstekende omstandigheden met gedurende de dag twee stevige buien. Daarna echter prachtig weer op een schitterende locatie.

                       

Er waren maar liefst 61 boten uitgerukt waarvan de bemanning van 26 boten in totaal 44 maatse vissen wist te vangen en dat is erg schraal. Bij elkaar opgeteld lijkt het heel wat maar die 44 stuks moeten wel gedeeld worden door meer dan 120 snoekbaarsspecialisten en dan blijkt de spoeling wel erg dun, zeker als je bedenkt dat er maar 2 vissen boven de 60 cm. werden gevangen. Ook werden er in tegenstelling tot verleden jaar maar weinig ondermaatse vissen gevangen en dat was wel typisch. De meeste vissen werden in de eerste 2 uren van de wedstrijd verschalkt, waarbij de sympathieke combinatie Ooms-Stegeman zich deze dag de allerbeste toonde met 4 maatse snoekbaarzen. De grootste snoekbaars van de dag werd gevangen door dhr J. Ekkelboom en had een lengte van 65,8cm. Lengte grootste snoek was 80 cm gevangen door dhr. Witteveen en de grootste baars met een lengte van 38,5 cm. werd door dhr. Bruines binnenboord

                       

getrokken. Dhr Werbers verbaasde vriend en vijand door een bot van 30 cm. te vangen wat hem dan ook de prijs voor de meeste bijzondere vis opleverde. Er werd voor en na de prijsuitreiking nog een tombola georganiseerd wat behalve leuke prijzen ook een gezellige sfeer opleverde. Zoals gewoonlijk waren de inschrijving en het rekenwerk weer goed geregeld en vlot afgewerkt. Ook dat is wel eens anders geweest maar dat zijn toch de kinderziektes die langzaam maar zeker verdwijnen. Al met al konden de deelnemers en organisatie weer terugkijken op een geslaagde wedstrijd. De komende wedstrijd die gepland was om op 6 oktober op de Vlietlanden te worden gevist is verplaatst naar het Gooimeer. Kijk voor meer info over de stand om de Eagle-cup op http://www.xs4all.nl/~elings/nks/ .





 



ANDEREN LAZEN OOK