**KLAAR** NKS Joppe wedstrijdkalender

NKS Joppe wedstrijdkalender

Zondag 7 oktober trok de stoet snoekbaars-wedstrijdvissers richting het Joppe om daar de voorlaatste wedstrijd te vissen, voordat de finale op 27 oktober plaats vind. De organisatie was dit keer weer in handen van Paul Goedvolk.

                       


Al vroeg waren de mannen erbij…

Het Joppe staat bekend als een echt spieringwater, dus op papier goede kansen voor de mannen die dit onderdeel perfect beheersen. Er verschenen in totaal 43 wedstrijdboten op het water die samen 105 maatse snoekbaarzen naar boven brachten. De overwinning ging ditmaal naar het koppel van Bemmel-Roeg, die ook al de wedstrijd op het IJ op hun naam wisten te schrijven. Het wordt zo langzamerhand dringen aan de kop van het Yamaha klassement en met nog slechts één wedstrijd te gaan stijgt de spanning naar een hoogtepunt.

                       


De trotse winnaars, het koppel van Bemmel-Roeg

De deelnemers hadden geluk met het weer, dat ondanks de vrij stevige wind perfect was. Dit ondanks de sombere voorspellingen. Als je je daar door laat leiden kost dat vele mooie visdagen, zo vaak zitten de voorspellers er naast. Op het qua bodemverloop grillige water, met plaatselijk dieptes tot 35 meter, was de stekkeuze doorslaggevend. De grotere vissen lagen strak bij elkaar en zat je er eenmaal tussen dan kon er gescoord worden. Zoals gezegd won het koppel van Bemmel-Roeg de eerste bootprijs met 9 vissen, maar ook de grootste snoekbaars konden zij met een lengte van 82,7 cm op hun lijstje laten bijschrijven. Een knappe prestatie! De grootste snoek (1.17 m.) was voor Remco Braber, die overigens met het snoekbaarzen minder geluk had. De grootste baars van 35,3 cm werd gevangen door dhr. Tilma.

                       


Vrouwelijke deelnemers geven een wedstrijd toch meer aanzien…

John van Helvert en vismaat Peter Duyvelshoff hadden een goede dag met 6 mooie maatse vissen (waaronder twee 70+), en veroverden daarmee de tweede plek, terwijl het koppel Heijne-Luyting met 7 vissen de derde plaats voor zich opeisten. Eindelijk weer een wedstrijd waar behoorlijke vissen werden gevangen, want behalve een 80-tiger voor Peter Roeg, tekende Duyvelshoff met 76,3 cm voor de tweede plaats terwijl Eric Smits de laatste 5 minuten van de wedstrijd nog een vis van 75,6 cm pakte die goed was voor de derde prijs.

Paul Goedvolk haalde ook Joop Walen en zijn team van controleurs naar voren om hen te bedanken voor hun grote inzet. Zonder deze belangrijke groep zouden de wedstrijden er wel heel anders uitzien. Als blijk van waardering werd hen een fles drank aangeboden.

                       


De controleurs, een onmisbare schakel

Al met al weer een geslaagd toernooi met een goede organisatie en een sfeer van sportvrienden onder elkaar. Op naar de laatste wedstrijd op het Haringvliet en dan de grote finale!

 

 

 


ANDEREN LAZEN OOK