**KLAAR**              NKS-IJssel

NKS-IJssel

De start van het nieuwe seizoen vond afgelopen zondag plaats op de rivier de IJssel bij Kampen. Alle tellers staan weer op nul en gedurende 7 wedstrijden en een finale kunnen de deelnemers elkaars krachten weer meten voor de Eagle-Totalfishingcup 2005/2006. In het reglement zijn wat kleine wijzigingen doorgevoerd waaronder de regel dat je 1 wedstrijd mag aftrekken en geen vervanger meer in de boot mag meenemen.

                       


“Vlak voor de eerste start van het nieuwe seizoen“

Er verschenen 45 boten inclusief bemanning aan de start en vormden daarmee een mooi wedstrijdveld. Aanvankelijk was het koud met een noordelijk windje en dreigende buien. Maar het bleef droog en in de loop van de dag werd het eigenlijk best mooi novemberweer. De ontvangst in de jachthaven was zoals altijd erg goed inclusief een kop koffie. Ook werden daar de deelnemende boten gecontroleerd.

                       


“Grootste snoekbaars en de bootprijs voor B.Vis“

Het werd qua vangsten een zeer zeer moeizame dag. Er stond nauwelijks stroming op de rivier en dat is bij het snoekbaarzen nu niet echt een voordeel. 90 tot op het bot gemotiveerde vissers wisten slechts 9 maatse vissen te vangen. Dat betekende 1 op de 10 vissers een maatse snoekbaars…En over bot gesproken. Die werden dus wel regelmatig gevangen, evenals de nodige baarzen. De snoekbaars leek echter van de IJsselbodem verdwenen.

                       


“2e bootprijs voor Muller en van Moorsel”

De 9 snoekbaarzen werden door 9 verschillende vissers gevangen dus de winnaar van de grootste vis, hoe kan het ook anders dhr. B. Vis, werd samen met zijn maat A. van Gameren ook bootwinnaar dankzij een snoekbaars van 69,4 cm. Tweede werd R. Muller en van Moorsel met 1 snoekbaars van 62, 5 cm en derde Molenaar-Zwietering met een snoekbaars van 61,5 cm. De grootste baars van de dag 36 cm en werd gevangen door J. Bent terwijl H. Tuininga voor de grootste snoek van 90,5 cm tekende.

                       


“Opvallend dat er steeds vaker bot wordt gevangen…”

Daarna konden de deelnemers van deze goed georganiseerde wedstrijd naar het “Wapen van Ens” alwaar de sponsorprijzen van Pure Fishing, Us Bait & Tackleshop en Evin konden worden overhandigd evenals de fel begeerde finaletickets, waar immers een echte Eggers-Alumacraft te winnen valt. Daarnaast natuurlijk zoals altijd de waardevole prijzen van Lowrance en Eagle die weer ruim vertegenwoordigd waren. De kop is er weer af en u kunt de uitslagen en nog veel meer allemaal nalezen op de nieuwe NKS site: www.nksnoekbaarsvissen.nl


 

ANDEREN LAZEN OOK