**KLAAR**              NKS               IJssel 2004

NKS IJssel 2004

Al weer de 2e wedstrijd van het nieuwe seizoen. Werd de vorige wedstrijd op het Gooimeer gesponsord door Shakespeare, nu was het groothandel Spro die voor de prijzen en de koffie borg stond.

Zondag j.l. was het parcours de IJssel aan de beurt. 43 boten streden deze dag om de eer, op deze toch niet eenvoudige rivier. Vooral voor de vissers die weinig rivierervaring hebben is het toch altijd weer een behoorlijke hindernis. Wat zou deze dag de tactiek zijn die vis in de boot bracht? Zoals u in de laatste Roofvis kon lezen speelt dat immers steeds meer een grote rol in de wedstrijden.

                       


Veel boten stoven na de start naar de bekende IJsselstekken. Iedere vierkante centimeter werd uitgemolken en uiteindelijk werden toch weer de nodige vissen gevangen. Subtiel geviste shadjes gaven deze keer de beste resultaten en C.Bloemert met vismaat E.Land waren opnieuw zeer succesvol. Zij staan bekend als echte IJsselvissers, vingen vorig jaar daar ook de grootste vis en nu dan de eerste bootprijs met 12 vissen.

                       


“C. Bloemert en E. Land wonnen de 2e wedstrijd van dit seizoen”

Heel knap tweede werden de broers Stalenhoef-Stalenhoef. Vorige wedstrijd door werkzaamheden verhinderd, nu stonden ze er toch maar weer met 11 vissen en de tweede plaats. Derde het koppel Haak-Witteveen die 10 vissen wisten te vangen. Guus Haak pakte ook de grootste snoekbaars van de dag die precies 77,6 cm lang was. De heren Adrichem en Kleuver pakte met eveneens 10 vissen de 4e plaats terwijl de zeer constante Tanje Leers en haar partner D. Fabritius nu een 5e plaats voor zich opeisten. Dit fanatieke koppel pakte op het Gooimeer ook al de 2e plaats en worden ieder jaar sterker. Klasse!

                       


“Het was druk op de goede stekken en voortdurende dreigende donkere luchten”

Voor wat de grootste vissen betreft waren er geen echte uitschieters, maar wel een serie met een mooie lengte. Peter Duyvelshoff pakte de op een na grootste met een lengte van 74,8 cm terwijl Tanja Leers derde werd met een snoekbaars van 73,1 cm. De prijs voor de grootste baars ging naar de heer Willemsen die er eentje van ruim 38 cm wist te vangen. Er werd niet één snoek gevangen en dat is toch wel opmerkelijk, maar niet helemaal vreemd gezien het verloop van dit seizoen. Wat wel bijzonder was dat er zich een nieuwe rover aan een shadje meldde en wel een pracht van een roofblei van 69 cm.

                       


“Guus Haak met zijn mooie prijzen die hij verdiende met de grootste snoekbaars”

Het was opnieuw een sportieve wedstrijd die in een goede sfeer werd vervist. Veel positieve geluiden over de werkwijze van de controleurs, die ook steeds professioneler gaan werken en ook dat is een goede zaak. Paul Goedvolk tekende zoals gewoonlijk voor de prijsuitreiking die op de camping Seveningen werd gehouden.

 

 


ANDEREN LAZEN OOK