**KLAAR**                          NKS               IJssel

NKS IJssel

Afgelopen zondag werd in dit nieuwe seizoen al weer voor de derde keer een wedstrijd om het NKS gehouden. Ditmaal was de rivier de IJssel het decor van 44 boten met bemanning die streden om de overwinning. De verwachtingen waren voor wat betreft de vangsten niet echt hooggespannen, want het was de laatste weken, net als op de meeste andere rivieren trouwens, niet echt goed. Vorige week was er nog een kleine opleving maar ook nu was de stroming weer grotendeels weggevallen waardoor het niet eenvoudig zou zijn om een maatse snoekbaars te verschalken.

                       


De omstandigheden waren verder perfect en het bleek dat er niet veel vissen gevangen werden maar wel een paar echt grote. Chris Bloemert slaagde erin om een snoekbaars van maar liefst 92,7 cm te vangen en dat is tegenwoordig uiterst zeldzaam. M. Molenaar haalde ook alles uit de kast en ving er ook nog eentje die slecht 1 (!) centimeter korter was. Gelukkig maakte enkele van deze reuzen veel goed want voor de rest werd er niet veel vis gevangen. Opvallend was dat de grote vissen aan kunstaas (shads) werden gevangen en de doodaas vissers het deze keer niet gemakkelijk hadden. De bijna 90 deelnemers vingen met z’n allen slechts 106 maatse vissen en dat is bedroevend weinig voor een dergelijke visdag, zeker als je daarbij nog bedenkt dat er door 22 deelnemers helemaal geen vis werd gevangen…

Maar zoals altijd zijn er weer winnaars en dat werd deze keer het koppel Molenaar -van Zwietering die het presteerde om 5 vissen te vangen, waaronder die gigant van 91,7 cm. Tweede werd verdienstelijk het koppel Land-Bloemert die weliswaar 7 vissen vingen maar gemiddeld iets kleiner van formaat. Derde werd de kampioenenformatie Bruul-Lucas die van geen ophouden weten en zoals gewoonlijk weer in het snuitje van de uitslag waren te vinden.

                       


“Het Fuikteam Molenaar-van Zwietering was terecht trots op hun prestatie”

Meer informatie kunt u vinden op de NKS-site, waar tevens door de organisator Paul Goedvolk een klemmende oproep wordt gedaan aan de deelnemers zich aan de max. toegestane snelheid te houden, omdat anders het NKS maar een kort leven beschoren lijkt en als groep straks nergens meer welkom is.

 



ANDEREN LAZEN OOK