**KLAAR** NKS Het Joppe wedstrijdkalender

NKS Het Joppe wedstrijdkalender

Een van de laatste mooie wedstrijden voor de (korte) winterstop werd afgelopen zondag 20 oktober gevist. Ook nu opnieuw een schitterende visdag voor de 51 deelnemende boten die samen 186 maatse snoekbaarzen vingen. Het begon in de ochtend met een lichte miezer en aan het einde van de dag kon de trui uit en lag het water er mooi bij. En dat allemaal halverwege de herfst….Je kan het heel wat beroerder treffen.

                       


Blom-Overeem geconcentreerd bezig…

Het Joppe is een mooi water wat bekend staat als een echt spieringwater, maar zoals de praktijk uitwijst zegt dat ook niet alles. Vorige week op het Gooimeer spuugde de snoekbaars handenvol kleine spiering uit, maar vangen op een spiering ho maar! Shads moesten ze hebben…Deze keer kwamen de winnaars uit de groep die beide technieken toepasten. De meeste grote vissen werden met de penhengel gevangen maar voor de finishing touch mocht het shadje toch niet ontbreken. Komt het allemaal zo precies? Ja inderdaad, de concurrentie kruipt steeds dichter naar elkaar toe en dat is ook aan de uitslag heel goed te zien. Het wordt steeds moeilijker om met grote voorsprong een NKS wedstrijd te winnen. De verschillen zijn marginaal. De top vier ving tussen de 7 en 9 vissen. Vervolgens zie je dat het koppel Lucas-Bruul op de vijfde plaats 6 vissen vangt. Lopen we de lijst verder door dan valt op dat je op plaats 22 het koppel Fabritius-Leers tegenkomt met ……5 gevangen vissen. Je kan jezelf als deelnemer steeds minder fouten veroorloven, want dat gaat immers ten koste van vistijd en iedere minuut dat je aas minder in het water hangt als van je tegenstander kan net het verschil maken.

                       


De overwinnaars van het Joppe: Simmerman-Tilma

Overtuigend winnaar werd deze keer de tandem Simmerman-Tilma met 9 maatse vissen. Ze vingen niet het grootste aantal, (dat deden onze sympathieke Belgische sportvrienden Campana-Vanschooren met 10 stuks)

                       

maar hadden wel de mooiste exemplaren waaronder de 2e grootste vis van de wedstrijd met 76,6 cm. De winnaars vingen vis met zowel dode spiering als met hun (eigengebouwde) shads. Dat geeft toch wel een extra dimensie aan de overwinning. Tweede werd zoals gemeld het koppel Campana-Vanschooren en derde Keet-Bouwer. Ton Keet had zoals hij het zelf zei” Een moorddag”. Allereerst pakte hij de grootste snoekbaars van de dag van net geen 80 cm, werd derde in het totaalklassement, won een pracht van een Lowrance fishfinder plus een ticket voor de finale. Het werd hem dan ook van harte gegund door de overige deelnemers die er met z’n allen weer een sportief gebeuren van maakten. Paul Goedvolk tekende weer voor een perfecte organisatie en zette ook nog even Jan van Setten en Frenk Elings in het zonnetje voor de foutloze en snelle verwerking van de vangstgegevens. Tien november treffen de deelnemers elkaar opnieuw op het (grote) Haringvliet. Klik hier voor de volledige uitslag:


 

 

 


ANDEREN LAZEN OOK