**KLAAR** NKS-het IJ wedstrijdkalender

NKS-het IJ wedstrijdkalender


Afgelopen zondag 1 september was het gedaan met de “zomerrust” van de wedstrijd-snoekbaarsvissers en konden zij weer aan de slag. Ditmaal op het IJ of Noordzeekanaal, waar de wedstrijd van Peeters Hengelsport werd gevist.

               
Toch altijd weer een bijzondere wedstrijd. Ten eerste vanwege de locatie op het IJ dat toch moet wemelen van de snoekbaars. Iedere dag wordt daar intensief gevist onder toch wel unieke omstandigheden. Nergens ter wereld zijn er zulke goede snoekbaarsstekken die nagenoeg in het centrum van een wereldstad liggen.

 

                                                                       

       
Henk Peeters en zijn medewerkers stonden al
vroeg op scherp

Daarbij de organisatie van deze wedstrijd door Henk Peeters van de gelijknamige hengelsportzaak uit Kortenhoef, die ook altijd zijn sportieve stempel op deze wedstrijd drukt. Wat Henk al aan evenementen heeft georganiseerd voor de hengelsport mag ook wel uniek genoemd worden en een ieder die zelf enige ervaring heeft met het organiseren, weet hoe “dankbaar werk” dat kan zijn, zeker in Nederland…… Henk heeft echter dankzij zijn inzet voor de hengelsport al heel wat sportvissers zeer plezierige uren bezorgd en waar Henk is, is gezelligheid. Dat mag ook wel eens gezegd worden!

Het traileren van de vele (ruim 70) boten vroeg dit keer extra tijd omdat niet alle hellingen in de omgeving door omstandigheden beschikbaar waren. De wedstrijdleiding besloot een half uurtje later te starten, maar toen was dan ook alles en iedereen er helemaal klaar voor. Veel boten ankerden op de denkbeeldige lijn tussen de grote rode boeien die de vaargeul aangeven. Vissend vanaf 4 meter naar 8 meter diepte kwamen de meeste aanbeten rond de 6 meter.

                                                                       

       
De latere winnaars Trompetter-van Driel hadden hun boot perfect geankerd

Voor Noordzeekanaal begrippen werd er niet wild gevangen, alhoewel er heel wat mooie vissen bijzaten, zeker voor dit water. Wim Bruul ving een prachtexemplaar van 84 cm. wat de eerste prijs voor de grootste vis opleverde. Tweede werd R.Schipper met een vis van 71,4 cm en derde dhr. Zevenhoven met een net iets kleinere vis van 70,6 cm.De 9 grootste vissen waren allemaal groter dan 60 cm.

                                                                       

       
Veel ondermaatse vis


In totaal werden er door de 73 boten (146 deelnemers) 138 maatse vissen gevangen. Van die 138 werden er maar liefst 68 door de eerste 10 prijswinnaars gevangen. Deze mannen staken er deze wedstrijddag dan ook met kop en schouders boven uit. Opvallend was weer dat de eerste paar prijswinnaars alles vingen met dood aas en de kunstaas jongens vandaag totaal niet aan de bak kwamen. Soms is het ook wel eens andersom, maar vandaag was het de dag van de penvissers.

Degene die dit jaar de Mercury-Eaglecup wil winnen zal beide technieken moeten beheersen want met uitsluitend één techniek zal het niet meevallen. Dood aas maakte de dienst uit dus kom je ook al snel bij de harde kern die deze techniek perfect beheersen. Eerste werd het zeer ervaren koppel Trompetter-van Driel met 13 maatse vissen. Tweede Haak-Witteveen met 10 stuks, derde Ooms-Stegeman met 8 stuks, vierde Muller-van Moorsel met 7 vissen en tenslotte werd het koppel Zimmerman-Pijnacker nog eervol vijfde met 6 stuks.

                                                                       

       
De overtuigende winnaars Trompetter-van Driel

Zoals gewoonlijk werden veel ondermaatse snoekbaarzen gevangen maar dat is op dit water dan ook vaak een kunstaaskwaal. Ga je voor de grotere dan is dood aas hier toch kennelijk de beste optie. Mede dankzij het zeer fraaie weer was het een erg leuke en goed georganiseerde wedstrijd met een snelle afwikkeling van de vangstgegevens en uitslagen door Jan van Setten van “Effe Visse” Voor meer info over de stand in de Mercury-Eaglecup kunt u terecht op de NKS site.


         

ANDEREN LAZEN OOK