**KLAAR**              NKS               Andelse Maas

NKS Andelse Maas

Afgelopen zondag werd de vierde NKS wedstrijd van dit seizoen vervist. Hierbij zijn tickets te winnen voor de finale en kan men punten verzamelen voor de begeerde Eagle-Total Fishingcup die te winnen valt voor het beste koppel over alle wedstrijden.

                       


“Alweer de vierde wedstrijd. Ook nu een prachtige locatie voor deze tijd van het jaar “

Locatie voor deze dag was de Andelse Maas in de omgeving van Aalst. Er kon o.a. getrailerd worden op camping/jachthaven de Rietschoof. Een prachtige locatie in een erg mooie visomgeving. Ook een uitstekend wedstrijdwater voor deze tijd van het jaar. Maximale diepte iets boven de 10 meter en een goed bestand aan vis. Het was echter een dag voor doorbijters en dat betrof niet alleen de deelnemende vissers. Veel losschieters en staartbijters waren aan de orde van de dag en de vissers werden danig op de proef gesteld om hun vis te vangen.

                       


“Deelnemers in afwachting op het begin van de wedstrijd “

Het was de hele dag zonnig weer maar de Oostelijke wind maakte het erg koud waarbij men de hele dag last had van ijs in de ogen van de hengels, koude vingers en weinig aanbeten .
Iedereen wist uit het voorvissen dat het zeer taai zou worden. Zo kregen de winnaars 4 beten en vingen 4 vissen. Dat goldt voor velen. Degenen die een vis losten scheelde dat meteen vele plaatsen.
Sommige geroutineerde vissers zelfs de hele dag geen beet gehad….. geluk moet je dus ook een beetje hebben?!

                       


“De grootste vis was voor Chris Bloemert “

De feiten:

45 deelnemende boten, waarvan 25 boten maatse vis vingen. In totaal werden 43 maatse vissen gevangen.

Winnaar grootste vis:

1. Chris Bloemert 64,6 cm. 2. Tom Kroon 64,0 cm. 3. Gerben Mul 63,5 cm.

alleen 4 en 5 nog boven de 60 cm, rest kleiner.

Winnaars bootprijs

1. Tom Kroon en Eric Marteijn 4 vissen 2. J. Wensink en H. Wildeboer 4 vissen 3. M. Asbroek en C. Joren 3 vissen

Vanaf nummers 4 tot en met 13 allemaal 2 vissen.

Waarom een wedstrijd van begin tot eind geconcentreerd gevist moet worden?
De grootste vis werd na 3 minuten gevangen (Chris), de tweede grootste vis nauwelijks 10 minuten voor het einde (Tom). De vis waarmee Tom en Eric wonnen (hun 4e) pas 2 minuten voor het einde.

Vis werd zowel op 4 meter als op 10 meter gevangen en daartussen. Het was dus zoeken. Sommigen met visjes, de meesten op kunstaas. Omdat de vis zo vast lag zou het vissen met natuurlijk aas voor moeten liggen maar dat bleek vandaag niet zo te zijn. Het blijven natuurlijk wel snoekbaarzen…

Alles was prima georganiseerd op camping/jachthaven De Rietschoof. Mooie locatie, goede helling, parkeergelegenheid, ruime kantine met zicht op water etc. Wel het verzoek van Ronald Raggers om voortaan eerder te arriveren voor sommigen, elkaar te helpen met traileren, zodat een en ander minimaal een half uur sneller en effectiever kan. Een speciaal woord van dank voor de controleurs: Eric, Jitske en Reg die hun koude klus op een hartverwarmende manier uitvoerden.

                       


“De 1e bootprijs was voor Total Fishingauteur Eric Marteijn en teamgenoot Tom Kroon“

In april a.s. is er bijeenkomst vertegenwoordigers leden om te evalueren en het wedstrijdwater voor de komende tijd van het jaar vast te leggen. In mei volgt er een ledenvergadering daarna de volgende wedstrijd als het nieuwe (roofvis) seizoen open gaat. Voor meer informatie kunt u terecht op de site van het NKS waar u ook de actuele stand van de Eagle-Total Fishingcup kunt bekijken! (http://www.nksnoekbaarsvissen.nl/ )

 


 

ANDEREN LAZEN OOK