**KLAAR**                          NK               Boot

NK Boot

Door Wil Franken

De hele week was het goed weer om op zee te vissen maar vrijdagmiddag 7 Mei gooide een front met slecht weer roet in het eten om het Nederlands Kampioenschap door te laten gaan op de Noordzee. De voorspelde golfhoogte’s waren van dien aard dat er uitgeweken moest worden naar de Oosterschelde.

Er werd besloten door de organisatie om te vissen tussen de Kering en de haven van Colijnsplaat. Er werd gevist in periode’s van 3 x 2 uur met 3 verschillende bootplaatsen. De stroming in het water zou bepalend zijn voor het vangen van vis. De eerste periode stond er een leuke ebstroom wat dan ook geregeld vis opleverde,maar het liep niet over omdat de wind weer totaal uit een verkeerde hoek stond. De 3de periode gaf in het laatste uur weer een sprankje hoop omdat de vloedstroom terug kwam. Dit leverde tot in de laatste ophaal een spannend geheel waarbij bij er onder de deelnemers nog van alles kon gebeuren om in aanmerking te komen voor een ereprijs en plaatsing voor de naselektie. De vangsten bestonden voornamelijk uit schar en grote botten en 1 paling van 62 cm.

                       


“Corné Marijnissen maakte deze foto van de drie beste vissers van deze dag, met in het midden Piet Kramer, rechts John van Dorst en links Jan Verhees”

Voor Piet de Kramer van de Zeenaald werd het een onvergetelijke dag. De jarenlange ervaring als bootvisser leverde hem dit maal het Nederlands Kampioenschap op waar hij ook zeer trots op was en terecht,want dit was toch de slagroom op de taart. Bij deze Piet van harte gefeliciteerd namens sportvissend Nederland, Zeehengelsport en Total Fishing. Het zilver was die dag voor John van Dorst van de Puitaal (Wouw) die ook geen onbekende is in de bootviswereld. Het brons was voor Jan Verhees van het Scharretje(oud Vossemeer) Dit is van nature een kusthengelaar maar kan ook zijn mannetje staan op de boot.

De uitslag van de dag ziet er als volgt uit:

1

Piet de kramer

zeenaald - rockanje

408 cm

2

John van Dorst

Puitaal - Wouw

348 cm

3

Jan Verhees

Scharretje - Oud Vossemeer

292 cm

4

Mart van Est

Edelkarper - Bergen op Zoom

253 cm

5

Emiel Leerbuch

Strijenvissers - Bergen op Zoom

237 cm

6

Geert de Bruyn

Edelkarper - Bergen op Zoom

333 cm

7

Henry Hachmer

Edelkarper - Bergen op Zoom

270 cm

8

Andre Vriends

Edelkarper - Bergen op Zoom

263 cm

9

Jan Schoonen

Edelkarper - Bergen op Zoom

154 cm

10

Joop Schik

Starfish - Scherpenzeel

135 cm.

11

Arjan Rijnberg

Scharretje - Oud Vossemeer

246 cm

 

 


ANDEREN LAZEN OOK