**KLAAR**              Nijkerk               wint NK Korpsen in Groningen

Nijkerk wint NK Korpsen in Groningen

Foto’s: Dick Kruise

Afgelopen zaterdag werd het NK Korpsen gehouden aan het A.G. Wildervanckkanaal in Groningen. Omdat er veertig korpsen meededen zaten er liefst tweehonderd vissers aan de waterkant. Ondanks de mindere vangsten vanwege de vele regen van de afgelopen dagen en de eerste nachtvorst waren de prestaties er niet minder om.

                       


Het was vechten voor de grammen gewicht en vooral de ondiepe A- en B-sector was moeilijk. Toen na afloop de rook was opgetrokken en de jury de computers de vangsten liet verwerken, bleek het tweede korps van HSV Hoop op Geluk uit Nijkerk de winnaar te zijn. Wim Wilbers (5320 gram) die onder meer gericht zeelt ving, Arjan de Vries (1500), Arno Bosch (930), Richard van de Kerkhof (1130) en Leon Heesakkers (520) hadden een totaal van 9400 gram behaald en kregen hier 33 punten voor.

                       


Tweede werden de locals van HSV De Blankvoorn uit Blijham met 40 punten en derde met 50 punten HSV De Oanslach uit Harkema. De vierde plaats restte voor het sterrenteam van Sparta Den Haag met Andre Schipper, Ron Stoorvogel, John Savelkoul, Patrick Broekhuizen en Martin Marico. Jo Meuleners van de Limburgse HSV Verenigde Vrienden was met 5470 de visser met het hoogste vangstgewicht. De winnaars van Hoop Op Geluk uit Nijkerk kregen de bloemen, medailles en het kampioensbord en mogen volgend jaar naar het WK Korpsen in Kroatië.Allen van harte namens Total Fishing. Meer info kunt u ook vinden op www.nvvs.org

                       


World Carp Classic 2005

Van dinsdag 13 tot en met zondagochtend 18 september jl. was er weer de World Carp Classic op het 280 ha. grote Lac Amance, gelegen in de regio Aube en Champagne in het noorden van Frankrijk. Er werd deelgenomen door 75 koppels van 2 personen die samen 300 hengels in stelling brachten. De vangsten waren zeer slecht. Vingen de Nederlandse wereldkampioenen Richard en Thierry bij hun overwinning sessie in 2001 maar liefst 18 karpers als koppel, nu ving het totale deelnemersveld van 75 koppels slechts 10 (!) vissen. Bijna 90 % van de koppels ving helemaal geen vis. Zoals altijd toch winnaars tijdens dit kampioenschap en wel het Engelse duo Keith Terry Turner en Clive Hicks uit Engeland die zich vanaf nu World Carp Classic winnaars 2005 mogen noemen. Zeer binnenkort uitgebreid verslag met foto’s op Total Fishing.

                       


“De Engelsen Keith Terry Turner en Clive Hicks wonnen dit jaar de prestigieuze World Carp classic”

Lowrancecup 2005

Ondanks de slechte weersvoorspelling kon de wedstrijdcommissie toch rekenen op 50 aanmeldingen die ook alle 50 aan de wedstrijd hebben deelgenomen.

De vangsten waren net zoals de laatste tijd niet geweldig maar toch konden 38 combinaties vis ter weging aanbieden. De winnaar: Geelhoed-Geelhoed, Delta 1609, stak er met kop en schouders bovenuit. De nummers twee en drie werden respectievelijk de combinatie De Bièvre-Brees, Delta 498, en Van Kinderen-Broos, Delta 715.

                       


De winnaar, had in de Banjaard een dieper stekje gevonden waar buiten een dot papgulletjes, ook enkele mooie exemplaren tussen zwommen, wat het weegresultaat zéér positief beïnvloedde. De Delta 498 haalde z’n visjes (een aantal papgulletjes en wat steenbolk) van een wrakje in de Banjaard en de Delta 715 viste al driftend een prachtige klus baars bij elkaar voor de steenstorten bij Neeltje Jans. Zo zie je maar dat je niet altijd ver achter de horizon moet verdwijnen om een mooie partij vis te vangen! En het moet gezegd, er zaten een aantal hele mooie baarzen tussen…

Nadat de Lowrance-cup 2005 een nieuwe eigenaar had gekregen en de nodige trofeeën uitgereikt werden, kwam als afsluiter van dit feestje de verloting van de prachtige, door John Ezendam van Lowrance/Eagle Electronics ter beschikking gestelde, toestellen.

Ondanks de voor velen zeer magere vangsten, zagen we alleen lachende gezichten op Neeltje Jans. Iedereen weet hoe ongelooflijk lekker een vers gebakken portie frietjes of een heerlijk koel drankje kan smaken nadat je een hele dag op zee in de weer bent geweest en lekker onderuitgezakt op een terrasstoel kan gaan zitten. Uiteindelijk was het bijzonder mooi, rustig en warm weer, ook dat heeft een positieve invloed op het gemiddelde humeur…

                       


Wij hopen iedereen volgende keer weer te mogen begroeten op Neeltje Jans en in het bijzonder John Ezendam zelf, die door zakelijke verplichtingen niet aanwezig kon zijn. Voor de volledige uitslag en meer foto’s, kan je terecht op www.deltavissers.nl


 

ANDEREN LAZEN OOK