**KLAAR**                          Nederlandse               teams international

Nederlandse teams internationale viswedstrijden 2004 bekend

Succesvol 2003
Het jaar 2003 loopt wat betreft het wedstrijdvissen op zijn eind. In 2003 zijn internationaal door de Nederlandse teams diverse prima resultaten behaald. Op het WK jeugd zout in Engeland werd het zilver veroverd. Op het EK zoet senioren in eigen land wist de Nederlandse ploeg beslag te leggen op het brons en behaalde Bert Aufderhaar individueel het zilver. De nationale jeugdploeg zoet werd op het WK in Portugal onder moeilijke omstandigheden zeer verdienstelijk vierde. En bij het zoute WK korpsen in Montenegro greep het Nederlands team van zeehengelsportclub De Zeenaald net naast het goud en werd tweede. Zeer geslaagd was ook de organisatie van het Europees kampioenschap wedstrijdvissen zoet dat in juli in Vries door de NVVS samen met de federatie Groningen-Drenthe werd georganiseerd. Een groots evenement, tussen de 15.000 en 20.000 bezoekers, heel veel publiciteit en een unieke koppeling met een kamp voor jeugdige sportvissers uit heel Nederland.

                       


“In 2003 werden prima resultaten behaald…”

Naselecties
De afgelopen twee maanden zijn echter al weer tal van naselectiewedstrijden en trainingen vervist om zo sterk mogelijke nationale teams te kunnen selecteren voor de internationale wedstrijden in 2004. De sfeer bij de wedstrijden was goed en in alle sportiviteit werd door de beste wedstrijdvissers van Nederland op het scherpst van de snede gestreden om een plaats in de Nationale Selectie en een plaats in de internationale afvaardigingen 2004.

Nationale teams 2004
De beide bondscoaches senioren zoet, John Lubbers en Ad Toten, hebben aan de hand van de naselectiewedstrijden en een trainingsdag, in gezamenlijk overleg hun keuze gemaakt voor de samenstelling van de ploegen voor 2004. Bij deze keuze is gekeken naar kennis, vaardigheden, inzet, samenwerking in teamverband, alsmede de eisen die de internationale wedstrijdwateren in 2004 en de wedstrijdvisserij stellen.

Aldus zijn door de NVVS-coaches voor 2004 de volgende ploegen samengesteld om internationaal de Nederlandse eer te verdedigen. Voor de EK- en WK-ploeg zijn 6 personen geselecteerd.

WK Zoet - 4 en 5 september 2004 in Willebroeck, België
Dieter Friederichs, Eddy v.d. Hoogen, Harry Kleijn, Martin te Pest, Ton Post en André Schipper.

EK Zoet - 26 en 27 juni 2004 in Velence, Hongarije
Jo Adriolo, Erik Hoving, Rob Kuil, Piet Michiels, John Savelkoul en Jack Valkenburg.

Meerlanden Zoet - 7-11 juli 2004 in Nederland
Ingeborg Audenaerd, Bep de Bruijn, Ronald Nannings, Patrick Nillissen en Ron Steyvers

Nederland-Duitsland-Luxemburg - 7 augustus 2004 in Nederland
Marco Beltgens, Roberto Hofman, Arjan Klop, Thijs Lupsen, Eric van Otterloo, Jeroen Peters, Jelle Schrijver, Herwi Smarius, Christian Surquin en Frans Wulterkens.

Enkele weken eerder had NVVS-coach jeugd zoet, Dieter Breuer, zijn selectie voor de WK jeugd bekend gemaakt.

WK Jeugd Zoet - eind juli 2004 in Kroatië
Stefan Altena, Frank van Dijk, Wim Fühler, Jan Grijpstra, Gerard Lodder en Erwin Louters.

De NVVS feliciteert bovenstaande wedstrijdvissers met hun plaatsing en samen met onze sponsors ULTIMATE, MONDIAL, F4E en WIELCO wensen wij deze teams een goede voorbereiding en veel succes met de internationale wedstrijden komend jaar.

 

 


ANDEREN LAZEN OOK