**KLAAR**              Nederland               heeft aansluiting op WK boot

Nederland heeft aansluiting op WK boot

Nu was het geen training meer, maar moesten onze mannen echt aan de bak en heeft het Nederlandse WK bootvisteam na de eerste officiële wedstrijddag aansluiting met de concurrentie. Dit is mogelijk door een constante prestatie van de meeste deelnemers.

Zo wist Louis van Bommel een tweede plek op z’n boot te scoren en Joop Schik, Eric Goossens en Arjan Rijnberg een derde plaats. Alleen Piet Buijk had een mindere dag en scoorde slechts een 7e op zijn boot.

                       


Zoals reeds voorspeld moesten de beste vangsten gescoord worden met black bream, echter werd er ook steenbolk en een enkele conger eal gevangen. Louis van Bommel kreeg de eerste dag een behoorlijke concurrentie aan boord. Zo trof hij meervoudig wereldkampioen Volpi aan zijn zijde. De eerste periode kon Louis goede tegenstand bieden en had hij Volpi liggen, echter toen kwam de Italiaan pas goed op stoom en aan het einde van de dag had Volpi 68 vangstpunten en werd eerste op z’n boot, terwijl Louis met 25 vangstpunten 2e op z’n boot werd. Toch een goede prestatie.

In het landen klassement zien we na de eerste dag direct de landen aan kop die rond het Engels kanaal hun grenzen hebben, of die ervaring hebben met een vissoort als black bream. Toch scoort Nederland goed door zich direct achter deze landen te plaatsen in het klassement. Dit is vooral te danken door de constante score van onze jongens. In de klassementen kan nog zeer veel gebeuren en is na één dag nog niets zeker. In de praktijk zal het wel hier op aan komen dat het kampioenschap pas op de laatste dag vergeven word, echter een goede klassering zit maar vast in de pocket.

                       


“Louis van Bommel op weg naar een goede prestatie Waymouth.”

LANDENKLASSEMENT (19 deelnemende landen)
1: Frankrijk
2: Italië
3: Engeland
4: Spanje
5: NEDERLAND
6: Ierland
7: Wales

INDIVIDUEEL (Nederlanders):
25e: Louis van Bommel (SHIMANO)
28e: Joop Schik
29e: Arjan Rijnberg (SHAKESPEARE)
31e: Eric Goossens (SPRO)
76e: Piet Buijk


 

ANDEREN LAZEN OOK