**KLAAR**                          Laatste               OBK wedstrijd op Lac de

Laatste OBK wedstrijd op Lac de l’Eau d’heure

De laatste wedstrijd van het OBK zit er weer op. Grote verwachtingen geschept door wilde verhalen van onze Waalse broeders, echter zeer magere vangsten waren ons deel. Onbegrijpelijk hoe zo’n pracht van een meer zo weinig vangsten kan opleveren.

Is het meer jarenlang geteisterd door hengelaars die vanaf de kant elk zuur verdiend visje dat ze vangen mee naar huis nemen of zit de vis er wel en waren het andere factoren die er voor zorgden dat 35 teams amper een visje konden vangen ? Feit is… hoe moeilijk een wedstrijd ook kan zijn, er is altijd een winnaar. Niemand had weer thuis voordeel hetzij het grote part Waalse deelnemers die het meer al jaren vanaf de kant bevissen. Zij maakten dankbaar gebruik van de gelegenheid om eens op hun meer met een boot te mogen vissen. Voor de rest van ons was het gokken. In het glasheldere water was op de visvinder weinig vis waar te nemen wat het extra moeilijk maakte.Word het verticalen op snoekbaars of trollen en werpen op snoek? Ieder maakt zijn keuze en hoopt op het beste!

Zoals het ondertussen een traditie pleegt te worden is er het de Waalse wedstrijd tussen de middag een pauze ingelast met een barbecue, voor de liefhebbers was er glu-wijn voorzien.Opvallend was dat er in de namiddag precies iets meer gevangen werd. Danny Dillen zorgde dit keer voor opwinding met de vangst van de grootste snoek, een prachtige vis van 112 cm . Helaas hebben we daar geen foto van kunnen bemachtigen.

                       


“De barbecue was opnieuw een succes”

Klaps Antoine en zijn maat Jackie Braeken hadden de juiste keuze gemaakt en vangen 6 baarzen en twee snoekbaarzen wat hun de overwinning oplevert. Deze mannen staan reeds hoog in het klassement en maken zeker kans op de wisselbeker van het jaar 2003. De officiële bekendmaking is vrijdag aanstaande.

In totaal zijn er 32 maatse vissen gevangen waarvan;
15 snoeken, grootste 112 cm
2 snoekbaarzen, grootste 66 cm
15 baarzen, grootste 40.5 cm

                       


”Het water herbergt fraaie snoeken”

Het dagklassement luidt:

Klaps Antoine/Jackie Braeken Eric Engelen/Danny dillen Nick verbeeck/Patrick van de Venne Wim Gyles/Jan Mostmans Luc Coppens/Carl de Schepper

                       


”Moe maar voldaan poseren de drie beste koppels van deze wedstrijd”

Nu is het uitkijken naar de wedstrijd Nederland /België die gevist word op 23 november . De Belgen zijn een paar zeer sterke teams rijker . Onze Nederlandse collega’s zullen zich schrap moeten zetten!!!

 

 


ANDEREN LAZEN OOK