**KLAAR**              Laatste               O.B.K. wedstrijd 29 oktober

Laatste O.B.K. wedstrijd 29 oktober

Plaats van het gebeuren, Lac de Platte Taille omgeving Charleroi.

De 22 aanwezige teams konden opgelucht ademhalen na de mededeling dat er van minister Lutgen op het laatste nippertje toelating gegeven was om te trollen en te verticalen met behulp van electro- of brandstofmotor.

                       


Om iets na negen uur, na het signaal van een verkouden claxon stoven de aanwezige teams het water op. Verschillende teams begonnen direct van aan de helling te trollen op snoek, anderen waagden hun kans van in het begin met verticalen.

Weer was er geen enkele voorspelling wat de vis van de dag zou worden. Al gauw werden de eerste vissen gevangen, verticalend . Die eerste vissen waren een paar baarzen en een paar kleine snoekbaarsjes die voornamelijk diep gevangen werden . Waarschijnlijk was het heldere water daar de oorzaak van.

De verschillende teams die het eerste uur trollend gevist hadden hadden nog niks gevangen en gingen ook over op verticalen. Leuk detail was dat er zelfs een tv ploeg op het water was die een reportage uitzond op de Waalse zender LA UNE zaterdag om 13 u.

Om 12 u was er een uur pauze voorzien en kon er een warme versnapering benut worden. Sommigen gebruikten dit uur om hun materiaal verder op punt te zetten. Pech voor Schepper en Coppens die een forse snoekbaars niet mochten laten meetellen, net buiten de tijd waren de harde woorden door de controleur.

                       


“In de pauze kon er een warme versnapering worden genuttigd”

Om 13 u werd er terug gestart, nu ging alles in een stroomversnelling. Verschillende teams hadden de nodige informatie s’morgens verzameld en gingen nu regelmatig een visje vangen. De controleboten kregen het nog druk.

De wedstrijd had voor velen nog langer mogen duren want toen er eindelijk wat stekken met vis gevonden waren was de tijd op. In tegenstelling tot de het vorige wedstrijdwater was er op dit prachtige grote water nog veel te ontdekken maar helaas de tijd was om.

De vangst bestond hoofdzakelijk uit mooie baarzen, snoekbaars en enkele kleine snoeken. De uiteindelijke winnaars van deze mooie wedstrijd op een weer unieke lokatie zijn geworden.

1e Danny dillen en Eric Engelen: 9 stuks en 406 cm
2e Lapaix José en Matinovic O: 9 stuks en 391 cm
3e Carl De Schepper en Luc Coppens: 9 stuks en 356.4 cm

                       


Dit was de laatste wedstrijd van het jaar en op zaterdag 13 november zal bekend gemaakt worden wie Belgisch kampioen wordt Dit zal gepaard gaan met de officiële prijsuitreiking met de aanwezigheid van de talrijke sponsors in ‘’domein molenveld te Elewijt’’

 

 


ANDEREN LAZEN OOK