**KLAAR**              Laatste dag Pike Challenge 2005.

Laatste dag Pike Challenge 2005.

Door Lance senior

De laatste en beslissende dag van de European Pike Challenge op Lough Derg in Ierland verliep spectaculair in die zin dat de ranglijst ten opzichte van de vorige dag volledig veranderde. Zo stond de Ier Michael Henniger na 2 wedstrijddagen nog zeer ruim aan kop, maar omdat hij op de laatste dag niets ving verloor hij zijn winnende positie en eindigde als tweede.

                       


De voorlopige nummers 2 en 4, John Cassidy en Tony Burns, zakten om dezelfde redenen terug naar respectievelijk de 8e en 9e plek. Daarentegen wist de lokale Ier Ger McKeogh van de 11e plek op te rukken naar….de nummer 1 positie! Hij ving op de laatste dag 4 snoeken met een totaalgewicht van maar liefst 13 en een halve kilo en passeerde daarmee diverse mensen die op de finale dag slecht presteerden. Met zijn totaalgewicht van bijna 21 kg won hij de European Pike Challenge 2005 en kreeg als prijs een Sylvan boot, een 5pk Yamaha motor en een trailer welke door van Zelst Watersport, zoals ieder jaar trouwens, ter beschikking was gesteld.

                       


De overige fraaie prijzen gingen naar:

De beste vrouwelijk deelneemster (Irene Dempsey), de beste Ierse schipper (Ger Bond), de beste jeugdvisser (Marc Wenger Jr uit Zwitserland). Ook de nummers 2 t/m 6 wisten een dieptemeter in de wacht te slepen. De beste buitenlandse deelnemer was Patrik Baggenstos, eveneens uit Zwitserland, met 8,2 kg. Hij won daarmee een schitterende Lowrance X-18 kleurendieptemeter. Verder kreeg hij een weekverblijf in de B&B van Herman Molenaar die zelf ook mee viste in de competitie en op een 34e plek eindigde met in totaal 3,4 kg.

Uiteraard volgde zoals gebruikelijk na de prijsuitreiking een gezellige feestavond met live muziek. Een betere afsluiting van dit vermaarde toernooi was nauwelijks denkbaar. Met dank aan de sponsors die dit uniek gebeuren mogelijk maakten: Van Zelst Watersport, Lowrance-en Eagle Electronics, Total Fishing, Kinetics, www.fisherman.nl, Ferdinand Heijerman, OPM en vele anderen.

                       


”De overige prijswinnaars bij elkaar. John Ezendam van Lowrance/Eagle had weer zijn best gedaan voor een mooie prijzentafel”

Kijk voor meer informatie over Ierland op: www.ierland.nl en voor de vismogelijkheden op: www.angling.ireland.ie


 

ANDEREN LAZEN OOK