**KLAAR**                          Jan               Dibbets wint 5e editie Grot

Jan Dibbets wint 5e editie Grote Prijs Ter Heijde

Gezien de vangsten van de afgelopen weken, waren de vooruitzichten niet echt florissant voor de 5e editie van de Grote Prijs van Ter Heijde, welke werd vervist op zaterdag 20 december. Ondanks deze slechte tijdingen en de enorme hoeveelheden vuil, viel de vangst toch mee.

                       


“Belofte voor de toekomst?”

Bot, meun, zeebaars en niet te vergeten kleine gul zorgden voor de nodige centimeters op de meetlatten. De meeste vis werd op een afstand van hooguit 50 meter gevangen. Wel was het opvallend dat er bepaalde “hot-spots”waren waar regelmatig een visje boven kwam. Zoals gewoonlijk, waren er ook hele stukken langs het parcours, waar werkelijk geen visje te vangen was! Maar ondanks deze gegevens, zat de stemming er goed in, en mochten we zeker gedurende de eerste drie uur van de wedstrijd niet klagen over de weersomstandigheden. Even na één uur trok de wind echter aan en gooiden ze boven de nodige “waterbakken”leeg. Ook leek de “vuil-invasie”zijn hoogtepunt omstreeks deze periode te bereiken. Dunne hoofdlijnen veranderden in “dikke kabeltouwen”en konden slechts met het nodige kunst en vliegwerk weer op de spoel van de molen worden gedraaid! Ander nadeel van zulke enorme hoeveelheden vuil is, dat je je aas slechts gedurende enkele minuten “schoon” aan kan bieden. Daarna verdwijnt het onder de enorme hoeveelheden vuil vrijwel onvindbaar voor welke vis dan ook. Maar… zoals altijd kent iedere viswedstrijd een verdiende winnaar.

                       


”De sfeer tijdens de wedstrijd was zoals altijd uitstekend”

In dit geval de sympathieke Jan Dibbets, zelf organisator van deze wedstrijd. Binnen een tijdsbestek van 4 uur wist Jan met 7 vissen precies 196 cm. bij elkaar te “sprokkelen”. Ook nummer twee, Gert Jan Glasbergen van hengelsportvereniging De Makreel wist 7 vissen te vangen maar bleef steken op een totaal lengte van 165 cm. Kortom, er was dus wel degelijk een visje aanwezig onder de kust. Maar zoals bekend, moet je het altijd weer treffen met je uitgelote stek!

Uitslag individueel:
Vak E Jan Dibbets - Zeevisteam Westland 196 cm 7 stuks Vak B Gert Jan Glasbergen - De Makreel 165 cm 7 stuks Vak D K Reedert 130 cm 5 stuks Vak A Edwin Jongenelen - de Slufter1 100 cm 4 stuks Vak C J.van Duuren - De Makreel 100 cm 4 stuks Vak B Jim Sonneschein - Hengelsporthuis Maassluis 152 cm 5 stuks
De teams:
1e de Zeenaald 399 cm 2e de Makreel 329 cm 3e Zeevisteam Westland 273 cm

Beste Jeugd:
Jorjan van Duuren met 100 cm.

Deze gezellige wedstrijd kende dankzij sponsors als o.a. Shimano, Lowrance en Shakespeare een mooie prijzentafel. De organisatie liet nu al weten dat de 6e “Grote Prijs” in 2004 zal worden vervist rond het 2e weekend van december. Uiteraard lees je de juiste datum op TF.


 


ANDEREN LAZEN OOK