**KLAAR**                Hengelsport van Barneveld:                  klant is Koni

Hengelsport van Barneveld: klant is Koning

Door Willem Stolk

In het land van Maas en Waal in het plaatsje Beneden-Leeuwen is Hengelsport van Barneveld gevestigd. Reeds zeven jaar is eigenaar Martin Koning elke dag bezig om zijn klanten tevreden te krijgen en tevreden te houden. Volgens Martin is een klantgerichte aanpak een must om op langere termijn te overleven in de hengelsport. ‘De klant is Koning’ past dan ook precies bij zijn zienswijze. Martin heeft jaren in een hengelsportzaak gewerkt en is actief geweest als vertegenwoordiger van DAM. Na al die jaren wilde hij eigenlijk het liefst eigen baas worden. Zijn droom werd werkelijkheid.

                       



Het is volgens hem best moeilijk om een juiste keuze te maken van het aanbod aan materialen. Martin steekt daarom ook veel tijd in het bekijken van nieuwe en bestaande producten. Hij luistert goed naar zijn klanten en speelt hierop in bij zijn inkopen. Zo is hij van alle markten thuis. Voor zowel witvissers, karpervissers, snoek-, baars- en snoekbaarsvissers. Martin leest veel en kijkt goed om zich heen in de markt. Als er nieuwe producten verschijnen zal hij het niet nalaten informatie op te vragen en eventueel op te nemen in het assortiment.


Witvis

Zowel voor de wedstrijd- als de recreatievisser heeft Martin alles in huis: vaste stokken, feederhengels, winkle pickers, matchhengels in alle soorten en maten en van bijna alle merken. Zijn er speciale wensen dan is het ook mogelijk een eigenbouw hengel te laten maken. Elke week krijgt hij verse aanvoer van maden, caster en pieren en op verzoek kunnen er ook grotere hoeveelheden worden besteld. Ook heeft Hengelsport van Barneveld een breed assortiment lokvoer. Evezet, Sensas, en Van den Eynde zijn vaste leveranciers. Met haken van Gamakatsu en diverse soorten nylon, dobbers, lood en voerkorven is alles in huis om de witvisser op maat te bedienen. Is er behoefte aan informatie of uitleg dan is Martin altijd bereid om hier extra tijd voor vrij te maken

                       


Alle soorten visvoer

Karper

Martin is zelf een liefhebber van de karpervisserij en heeft dan ook een ruime ervaring als bagage. Alles wat met karpervissen te maken heeft ligt op de schappen. Karperhengels in alle soorten en maten, stoelen en stretchers, rod pods, karpernetten, optonics molens, nylon, haken en ga zo maar door.

                       

Ook hier is op speciaal verzoek de mogelijkheid om hengels naar wens te laten maken (eigenbouw). Door zijn ruime ervaring op het gebied van karpervissen en zijn uitstekende contacten met vooraanstaande karpervissers is hij in staat om op elke vraag een antwoord te geven. Zijn er vragen over het bereiden van boilies, rigs, geur of smaakstoffen, vraag het hem gerust.

De klant is koning bij Martin


Roofvis

Omdat de visserij met kunstaas op roofvis een enorme vlucht heeft genomen is Hengelsport van Barneveld zich ook op deze tak van visserij aan het specialiseren. Door opnieuw goed te luisteren naar klanten en te kijken naar het aanbod is men op dit moment bezig de winkel te voorzien van alle benodigde materialen. In de rubriek Product info van Total Fishing zag u reeds als voorbeeld de 20 cm lange twisters van Berkley die te verkrijgen zijn bij Hengelsport van Barneveld. Martin is continu op zoek naar nieuw en bruikbaar succesvol kunstaas voor zijn klanten. De merken Rapala, Storm, DAM, Mann’s, Berkley en Spro zijn standaard aanwezig en natuurlijk zijn er vele soorten softbaits zoals shads en twisters in alle soorten en maten te koop. Ook op het gebied van molens en hengels is er keus genoeg, Spro, Shimano, Finnor, Dam en Abu zijn ook hier goed vertegenwoordigd.

                       


Veel materialen voor de visserij op roofvis


Kleding en eremetaal

Op de tweede verdieping is een aparte afdeling met een ruime keuze aan kleding. Warmtekleding van diverse merken zijn verkrijgbaar. Naast jassen en broeken zijn er ook sokken, handschoenen, schoenen, laarzen en hoofddeksels aanwezig. Kleding is volgens Martin belangrijker dan menig visser denkt. Zeker in de winter is goede kleding een must om optimaal te kunnen blijven vissen. Daarom heeft men ook gekozen voor kwaliteitskleding waar veel vissers ondertussen al de vruchten van plukken.Iets wat opvalt in de winkel is de hoek met eremetaal. Bekers, schalen, stenen, medailles en vaantjes te kust en te keur. Veel hengelsportverenigingen halen hier hun prijzen.


Koffie

Hengelsport van Barneveld heeft door zijn producten en
klantvriendelijke aanpak een goede naam opgebouwd. Martin maakt altijd tijd vrij voor het beantwoorden van vragen en probeert voor ieder probleem een serieuze oplossing te vinden. De keus is ruim voor zowel de karper-, roofvis- als voor de witvissers. Bovendien is er een flinke tafel gereserveerd om gezellig met andere vissers te discussiëren bij een heerlijke bak koffie. Telefonisch te bereiken onder nummer: 0487-593625


 

ANDEREN LAZEN OOK