**KLAAR** Hengelhuis Maassluis

Hengelhuis Maassluis, meer dan compleet!

Dat de tijd vliegt is bekend, het is dan ook alweer bijna een jaar geleden, dat de enthousiaste sportvissers Hans de Nijs en Jeroen Lagrauw zich de nieuwe eigenaars van het Hengelhuis Maassluis mochten noemen. Een hengelsport zaak met karakter waar menig wedstrijdvisser op zowel zout- als zoetwater volop aan zijn trekken komt.

Twee mannen, die er samen met vaste kracht van het eerste uur Teun Pasterkamp, alles aan doen om het hun klanten zo goed mogelijk naar de zin te maken.

               

De sympathieke Hans de Nijs (L) en Jeroen Lagauw (R) zijn twee enthousiaste ondernemers

 

Het Hengelhuis bevindt zich aan de Haven 21A in Maassluis op nog geen 5 minuten van een van de beste stekken voor vele vissoorten als gul, wijting, paling en niet te vergeten tong. Het Hengelhuis wordt dan ook dagelijks bezocht door een zeer groot aantal zeevissers die hier terecht kunnen voor alle soorten vers zeeaas. “Zo hebben we vrijwel iedere dag verse aanvoer van de meest gebruikte zeeaassoorten”; aldus Hans. Zo kan men bij ons terecht voor zeepieren, slikzagers, verse steek- en kweekzagers en natuurlijk niet te vergeten steeds populairder wordende messchelpen! Ook kunnen witjes (zandzagertjes) op bestelling geleverd worden.

Ook het assortiment hengels en molens liegt er niet om. We voeren werkelijk alle merken waaronder Shimano, Spro en Shakespeare. Sinds kort hebben we ook de gehele Gamakatsu range op voorraad. Een must voor de verwende zeevisser, aldus Jeroen. Veel kleine hebbedingetjes als wartels, splitringen, tonwartels etc. hebben we tegenwoordig in eigen verpakking tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Uiteraard hebben we zeer uitgebreid assortiment zeelood en onderlijnen van o.a. Midnight Moon Tackle.

                                                                       

       
Behalve veel materiaal voor de karper- en zeevissers is er ook voor de kunstaasfreaks veel te vinden

Een topper voor het maken van zijlijnen is de “geheugenloze” Amnesia. Bij het Hengelhuis kan men terecht voor het gehele assortiment in alle diktes en kleuren. Hans is een echte kunstaasfreak en ontwerpt vrijwel dagelijks nieuwe creaties voor alles wat zwemt en tanden heeft. Zijn mooi verpakte, vaak zeer opvallende ontwerpen die hij uitbrengt onder de naam Fishing Innovation gaan dan ook als warme broodjes over de toonbank.

“Ik ben nu weer bezig aan een nieuwe serie verzwaarde spinners. Laten we het voor het gemak maar even een speciaaltje noemen”, grijnsde Hans. Naast de vele zeevissers mogen de mannen ook heel wat karpervissers tot hun klanten rekenen.

Daarnaast is het Hengelhuis een Shimano service Centre. Om het allemaal nog aantrekkelijker te maken zijn ze zelfs zondags van 7 tot 10 uur geopend. “Effe lekker een vers bakkie, vers aas inslaan en dan vissen maar”. Dat dit gewaardeerd wordt door hun klanten, blijkt wel uit de enorme toeloop zondags ‘s-morgens.

                                                                       

       

Willen zeevissers het eens rond dit gebied proberen dan maken ze in de regel de beste kans van drie voor hoog- tot twee uur na hoogwater. Om teleurstellingen te voorkomen is het raadzaam om het zeeaas even te bestellen. Men kan dit doen op tel: 010-5918159 Tot ziens bij Het Hengelhuis Maassluis waar de koffie altijd klaar staat! Meer informatie kunt u vinden op hun website: http://www.hengelhuismaassluis.nl/

 

       
Meer Bedrijven (archief)

ANDEREN LAZEN OOK