**KLAAR**                          Frankrijk               verslaat Portugal, Ne

Frankrijk verslaat Portugal, Nederlandse teams klimmen een plaats

5 november 2003
Waar Portugal gisteren visles gaf aan de rest van de wereld deelt Frankrijk vandaag een gevoelige tik uit aan de Portugezen. Iedereen was er eigenlijk van overtuigd dat Portugal het op de 2e wedstrijddag van het WK surfcasting ook ging maken. Toch lieten ze enige steken vallen. Het strand waar vandaag gevist moest worden was beduidend ondieper en had een hardere bodem. Vooraf werd voorspeld dat hier veel tarbot gevangen ging worden. Enige tarbotten zijn er inderdaad gevangen maar de totaalvangst viel enigszins tegen. Het waren vooral harders en sargo’s die gevangen werden, aangevuld met giftige pietermannen. Hiervan werd gretig gebruik gemaakt door de Fransen.

                       


”Veel giftige pietermannen”

De Nederlanders visten wederom in de middenmoot ondanks dat 2 man geen vis wisten te vangen. Frank Dekker behaalde een vijfde plek, Cees Westdorp een vierde en André Piters een 8e. Ondanks een nul die meegenomen moest worden voor het landenklassemnet werd Nederland 8e. Jammer voor Sjaak Verburg die vandaag een toptien plaats ziet stranden door geen vis te vangen. Doordat andere landen in de middenmoot ook een steek lieten vallen steeg ons team toch nog een plaatsje en wel naar de 6e plek. Landen als Frankrijk, Portugal Spanje en Engeland deden het ondanks de tegenslag van Portugal goed. Hierdoor wordt een medailleplaats voor de Nederlanders bijna een onmogelijke taak. Indien het Nederlandse team verder geen fouten maakt zit er toch nog een vijfde plek in voor de totaaluitslag.

Zit echt alles mee en laat er een van de top vier landen een behoorlijke steek vallen dan is het hoogst haalbare een vierde plaats. De Belgische heren deden het vandaag met een vierde plek een stuk beter dan gisteren. Hier blinkt nog steeds Jean Pierre Vandenbrucke uit door een 2 in zijn vak te vissen. Op dit moment bezet hij een 9e plaats in het Algemeen klassement. In het landenklassement staan de Belgen nu slechts 1 plaatsje van de Nederlanders verwijderd.

                       


”Elke vis telt tijdens dit WK”

Bij de dames was het prijs voor de Duitse Ilke Vilcins. Zij won het dagklassement mede door een harder van maar liefst 1361 gram! In totaal viste zij 1708 gram bij elkaar. Veel vissers zullen denken dat een dergelijke vis toch makkelijk te vangen is, maar bedenk er dan maar eens bij dat door de gemiddelde deelnemer gevist wordt met 16 tot 20 /00 haaklijnen en dat deze vis door een zware branding strand op geland dient te worden. Beste Nederlandse dame was Clarinda van der Zande-Rijnberg met een 9e plaats in het dagklassement. Clarinda behaalde een 2e plaats in haar vak. Net als Sjaak bij de heren, viste Ria van Loon na een goede eerste dag, een blanco en ook zij zag hierdoor een goede klassering in rook opgaan. Ondanks dit klommen ook de Nederlandse dames een plaatsje naar de 6e plek. Maandag krijgt u van ons een eindverslag met een serie leuke foto’s van de prijsuitreiking etc.

 


ANDEREN LAZEN OOK