**KLAAR**              Finaledag               Pike Challenge 2004

Finaledag Pike Challenge 2004

Tekst: Lance senior
Foto’s Ferdinand Heijerman

De finaledag van de Pike Challenge 2004 kende zoals het hoort een zinderend einde… De uitslag werd hier en daar flink door elkaar gehutseld op deze dag. De leider na twee dagen vissen, Jason Molloy, ving helemaal niks op de laatste dag en was zeer onzeker over zijn positie op het eind van dit toernooi. Steppie Wouters lag na twee dagen op de vierde plek, maar ving wel twee vissen op de laatste dag waaronder een prachtvis van 115 cm en 10,4 kilo.

                       


””

Hij wist Jason echter net niet in te halen en werd uiteindelijk eervol tweede. Hij verspeelde ook nog een dikke metersnoek die hem zeker de overwinning zou hebben gebracht. Een klein drama voor onze sympathieke Belg dus. Jason had een totaalscore van 28 kg en kon met de Sylvan aluminium visboot, een trailer en een Mercury b.b. motor vertrekken, terwijl Steppie bleef hangen op ruim 26 kilo…Steppie won daarmee een Eagle Sea Charter 320DF (GPS en Fish Finder) op zich ook een heel begerenswaardige prijs en zoals alle deelnemers blijven herhalen is het meedoen al een hoofdprijs op zich. Wat wil je nog meer als een week heerlijk snoeken op Lough Derg en daarna samen met een stel vismaten het geheel op Ierse wijze navieren?

Op de derde plek eindigde de al jarenlang in Ierland woonachtige Duitser Klaus Sinnhofer met 17, 5 kg En vierde werd de Ier Sean Ryan met 16,4 kilo. De rest van de uitslag lag erg dicht bij elkaar want nummer 10 had b.v. nog altijd 13 kg.

Er zijn dit jaar veel grote vissen gevangen op Lough Derg en de stemming onder de vissers was mede daardoor geweldig. De feestavond na de prijsuitreiking was erg gezellig en uiteraard was er live muziek zoals dat hoort in Ierland.

De European Pike Challenge 2004 was een groot succes en dit internationale toernooi wordt volgend jaar uiteraard weer gevist en wel in de laatste week van september. Total Fishing zal hier uiteraard weer verslag van doen en u leest op deze site ook de bijzonderheden over de inschrijvingen voor het seizoen 2005.

                       


“Winnaar van de Pike Challenge 2004 de Ier Jason Molloy met 28 kg”

                       


“Belg Steppie Wouters kan trots zijn op zijn 2e plek met eveneens de zwaarste vis van het toernooi. Proficiat!”

                       


“Een zeer ontspannen en vriendschappelijk sfeer tijdens de prijsuitreiking”

                       


“Er was ook een aanmoedigingsprijs voor de beste jonge snoekvisser”

                       


“De rust is inmiddels weer teruggekeerd op Lough Derg en we kijken nu al uit naar de Pike Challenge 2005”

 

 

 


ANDEREN LAZEN OOK