**KLAAR**              FEDERATIE               KAMPIOENSCHAPPEN 2005

FEDERATIE KAMPIOENSCHAPPEN 2005
In het teken van de Stichting Clini Clowns Nederland

                       

Dit jaar heeft de Wedstrijdcommissie van de Federatie Zuidwest Nederland weer een interessant wedstrijdprogramma op de rol staan met betrekking tot de diverse Federatieve Kampioenschappen.

Voor wie zijn deze kampioenschappen?
Voor alle ‘zoute’ als de ‘zoete’ wedstrijdvissers van de FZWN bestaat er voldoende gelegenheid om op een sportieve wijze met elkaar uit te maken wie de beste wedstrijdvisser of vereniging van 2005 wordt. Zowel op het zoute als het zoete worden de diverse kampioenschappen vervist voor de aangesloten Junioren in de categorie A (14 t/m 18 jaar), categorie B (10 t/m 13 jaar) en categorie C (6 t/m 9 jaar). Verder wordt er gevist in de categorieën Heren, Dames en Verenigingen.

Tevens vissen voor het goede doel!
Dit jaar staan de federatieve kampioenschappen ook al weer voor de derde maal in het teken van het vissen voor het goede doel: Stichting CliniClowns Nederland.
Daarvoor worden de inschrijfgelden van alle kampioenswedstrijden en de opbrengsten van alle daarbij georganiseerde actieloterijen zonder enige aftrek van kosten door het federatiebestuur aan de CliniClowns geschonken.
Op deze wijze wil de Federatie Zuidwest Nederland een bijdrage leveren aan de instandhouding van het prijzenswaardige werk van de CliniClowns dat bestaat uit het bezorgen van waardevolle momenten van gezonde afleiding en plezier aan veel zieke kinderen in Nederlandse ziekenhuizen en zorginstellingen. Want de lach van een kind is ook de Federatie Zuidwest Nederland veel waard. Zo konden de CliniClowns in 2004 nog € 2.200,00 in ontvangst nemen.

Het Federatiebestuur en de Wedstrijdcommissie FZWN hebben er dan ook voor dit seizoen alles aan gedaan om het bedrag van vorig jaar minimaal te evenaren en als het maar enigszins kan nog te overtreffen.
Bezien vanuit het oogpunt van het goede doel de CliniClowns, hopen zowel het Federatiebestuur als de Wedstrijdcommissie dit jaar op een zeer grote deelname van de aangesloten wedstrijdvissers.

Wie kunnen waar inschrijven?
Inschrijven voor de Federatie Kampioenschappen kan uitsluitend bij de secretaris van de hengelsportvereniging waarvan men lid is. De vereniging dient uiteraard wel te zijn aangesloten bij de Federatie Zuidwest Nederland.
Inmiddels hebben alle aangesloten hengelsportverenigingen de uitnodiging met alle benodigde aanmeldingsformulieren ontvangen.
Het is dus zaak dat de wedstrijdvisser even contact opneemt met zijn verenigingssecretaris en goed let op de uiterlijke sluitingsdata van inschrijven.

Wedstrijdprogramma:

Zaterdag 2 juli Juniorenkampioenschap Zoet in de categorieën A, B en C. Wedstrijdwater: Roosendaalse Vliet (aan de visstoepen) Wedstrijdduur: 11:00 – 14:00 uur Inschrijfgelden: Categorie A = 5 euro; Categorie B = 3,50 euro en Categorie C = 2,50 euro Sluitingsdatum: Er kan tot uiterlijk zondag 19 juni worden ingeschreven. Ereprijzen: De eerste 3 per categorie krijgen een fraaie FZWN-Trofee en uiteraard worden zij daarbij in de bloemetjes gezet CliniClown beeldje: Elke categoriewinnaar krijgt een CliniClown beeldje als een extra herinnering aan deze dag. Wedstrijdprijzen: Elke deelnemer heeft prijs. De prijzen bestaan onder andere uit mooie werpmolens, visboeken etc. etc. Verder willen we het bij een verrassing laten, maar dat het iets bijzonders wordt kunnen we alvast wel verklappen. Zondag 4 september Kampioenschap Zoet voor de categorieën Heren, Dames en Verenigingen Wedstrijdwater: Kanaal naar de Amer (Geertruidenberg) Wedstrijdduur: 10:00 – 15:00 uur Inschrijfgelden: Dames en Heren = 8,00 euro; Verenigingen = 10,00 euro (minimaal 3 deelnemers) Sluitingsdatum: Er kan tot uiterlijk zondag 21 augustus worden ingeschreven. Ereprijzen: De eerste 3 Heren en de eerste 3 Verenigingen krijgen een schitterend polichroom FZWN-wandbord. Bij de categorie Dames wordt de 1e Dame met een FZWN-wandbord beloond en daarbij worden alle kampioenen ook nog eens in de bloemetjes gezet. CliniClown beeldje: Elke categoriewinnaar krijgt een CliniClown beeldje als extra herinnering aan dit kampioenschap. Wedstrijdprijzen: Elke deelnemer heeft prijs.
De wedstrijdprijzen bestaan uit luxe artikelen. Zaterdag 8 oktober Kampioenschap Zout voor de categorieën Heren, Dames en Verenigingen in combinatie met Juniorenkampioenschap Zout in de categorieën A, B en C.

Omdat dit Kampioenschap samen voor groot en klein wordt georganiseerd, willen we dit kampioenschap graag plaatsen onder de noemer Gezinsvisdag en het is tevens het afsluitende kampioenschap van het CliniClowns jaar 2005. Daarom staat er op deze dag dan ook heel wat extra’s te gebeuren.

Voorzitter Nol Sweep van de Federatie Zuidwest Nederland zal alle ereprijzen uitreiken aan de federatie kampioenen.

Zo zal onder andere bij de prijsuitreiking een ambassadeur van de CliniClowns aanwezig zijn om de waardecheque van de Federatie ZWN in ontvangst te nemen. Deze cheque zal worden uitgereikt door de Juniorenkampioenen Zoet en Zout 2005 uit de categorieën C, dus onze jongste deelnemertjes. De ambassadeur van de CliniClowns zal daarbij de CliniClown beeldjes uitreiken aan alle categoriewinnaars van deze dag.

Verder zal er een afvaardiging aanwezig zijn van het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Sluis om de Gemeente Sluis Trofee uit te reiken aan de dagwinnaar.

Voor alle zoute wedstrijdvissers is de Zilveren Mustad Haak van het hengelsportmagazine Zeehengelsport een felbegeerde trofee. Wij zijn Zeehengelsport dan ook bijzonder dankbaar dat zij ook voor ons Kampioenschap Zout haar bijzondere trofee beschikbaar heeft gesteld.

Een bijzondere dag dus met bijzondere prijzen en gebeurtenissen die het meedoen aan dit kampioenschap meer dan waard zijn.

Programma 8 oktober: Samenkomst: Camping Hoogduin bij het strand te Cadzand Wedstrijdparcours: het strand bij Cadzand Wedstrijdduur: 10:00 – 14:00 uur Inschrijfgelden: Dames en Heren = 8,00 euro; Verenigingen = 10,00 euro (minimaal 3 deelnemers) Sluitingsdatum: Er kan tot uiterlijk zondag 25 september worden ingeschreven. Ereprijzen: Voor de eerste 3 Heren, de eerste 3 Dames en de eerste 3 Verenigingen zijn er polichroom FZWN wandborden beschikbaar. Voor de Junioren staan er voor de eerste 3 per categorie weer FZWN-trofeeën klaar. Alle kampioenen worden uiteraard ook op deze dag met een bloemetje gehuldigd. CliniClown beeldje: Voor alle categoriewinnaars bij zowel de senioren als de junioren staat er weer een fraai CliniClown beeldje klaar. Extra ereprijzen: De winnaar overall ontvangt de Gemeente Sluis Trofee en de Zilveren Mustadhaak van Zeehengelsport. Wedstrijdprijzen: Iedere deelnemer heeft prijs. Zo wordt er bij de Heren en Dames gestreden om vleesprijzen, terwijl er bij de Junioren gevist wordt om onder andere mooie werpmolens, visboeken etc., etc. Net als bij het Juniorenkampioenschap Zoet zijn er ook bij het Zout weer leuke verrassingen.

Voor wedstrijdinformatie:
Adri Goossens, voorzitter Wedstrijdcommissie FZWN
Tel: 0164 – 61 39 85 E-mail: goossens.adri@hetnet.nl.

 

 


ANDEREN LAZEN OOK