**KLAAR**              Eric               Goossens laat van zich horen op Wk-Boot,

Eric Goossens laat van zich horen op Wk-Boot,
Italië wereld kampioen!

Op de derde en laatste dag van het WK bootvissen vanuit het zuid Engelse Waymouth laat Eric Goossens duidelijk zijn aanwezigheid merken door op zijn boot te winnen. Een mooie prestatie voor onze landgenoot. Louis van Bommel die de afgelopen dagen als beste Nederlander scoorde moest het vandaag met een plaatsje in de middenmoot doen en werd 4e op z’n boot.

Op deze derde dag werd er gevist in sector 3, dit is voor de stranden van Chesil Beach. Deze stranden zijn bekend door hun opbouw van grote kiezels en het WK strandvissen van 2004. Hier worden over het algemeen veel steenbolk en black bream gevangen en als bijvangsten lipvis, conger en hondshaaitjes. Als het om steenbolk gaat moet je Eric er bij hebben. Hij heeft er een neus voor, we hebben dat in het verleden al vaker gezien bij Nederlandse wedstrijden waar Eric zeer goede klasseringen scoorde als het ging om steenbolk vangen.

                       


Louis werd op deze derde wedstrijddag 4e op z’n boot. Hij had nog geluk om in de laatste visperiode en nog wel in het laatste kwartier van de wedstrijd drie black breams te vangen, anders was het zeker niet gelukt om deze klassering te behalen. Arjan Rijnberg viste net als Louis ook een mooie 4e plek, terwijl Joop Schik een 6e plaats scoorde. Mart van Est viste zijn eerste wedstrijd tijdens dit WK daar Coach Wil Franken besloten had tot een tactische wissel met Piet Buijk. Mart werd 5e op zijn boot.

In de individuele einduitslag lieten de Italianen van zich horen; Volpi werd voor de 3e keer wereldkampioen en bewees hiermee maar weer eens zijn klasse. 2e werd ook een Italiaan, genaamd Salvatori. Deze jonge knaap geeft maar eens aan wat de potentie van het Italiaanse team is bij het bootvissen. Derde werd de Engelsman Rolf Marselak. Niet een onbekende naam in het bootvissen, al is het alleen maar door zijn in het verleden behaalde resultaten waar hij al eens eerde een 2e en 3e plaats behaalde tijdens een WK bootvissen. Door de bootwinst van Eric Goossens tijdens deze laatste dag en de 4e plaats van Louis van Bommel, klasseerde Eric zich in het Eindklassement als beste Nederlander op een welverdiende 18e plaats en volgde Louis op de 23e plek in het eindklassement. Van de overige Nederlanders is op dit moment de einduitslag nog niet bekend.

                       


“Louis van Bommel weet wat het vissen in de kleine ruimte betekent”

Het Landen eindklassement over drie wedstrijddagen laat duidelijk zien waar de meest ervaren bootvissers gevonden kunnen worden en vertoont een beeld dat reeds voorspeld was. Door een indrukwekkende klassering van de Italianen op deze laatste dag werden ze Wereld Kampioen. Zij wisten de laatste dag namelijk te winnen met maar liefst 5 eerste plaatsen op de boot. Engeland als gast land werd tweede, gevolgd door Frankrijk. Door het missen van de klassement informatie van gisteren en de gebrekkige informatie van gisteren avond en vanmorgen volgt hier toch een zo compleet mogelijk landen klassement waar Nederland gezien de omstandigheden niet helemaal ontevreden mocht zijn met een plaats in de middenmoot.

                       


Wel moeten wij onze zuiderburen België voor laten gaan, echter met een zelfde aantal klassement punten, maar door een beter individueel resultaat werden scoorden ze in het klassement net beter als onze landgenoten. Als einconclusie mogen we best stellen dat coach wil Franken met zijn NVVS team dat gesponsord word door Ultimate een goede indruk in Engeland heeft achtergelaten.

Land Totaal 1 Italië 5 2 Engeland 6 3 Frankrijk 7 8 België 24 9 Nederland 24


 

ANDEREN LAZEN OOK