**KLAAR**              Einduitslag               Open Belgische Roofviskampioenschap 2

Einduitslag Open Belgische Roofviskampioenschap 2004

Door Lance senior

Winnaars en Belgische kampioenen voor 2004 zijn geworden: Luc Coppens en Carl Deschepper. (Lowrance) Zij ontvingen de Lowrance 19c kleurenplotter/visvinder en Rozemeijer hengels en tassen.

De tweede plaats werd gewonnen door Danny Dillen en Eric Engelen die een 5PK Honda buitenboordmotor kregen met daarnaast ook de nodige hengels etc.

Antoine Klaps en Jacky Braken eisten de derde prijs op met de 15ci kleurenvisvinder van Lowrance Electronics en een set Rozemeijer hengels.

De andere hoofdsponsors waren Evin, Scotty en Dierckx boten en motoren. Zoals ieder jaar werd de prijsuitreiking gehouden op het Domein Molenveld, bekend om zijn visvijvers en het gezellige restaurant. Al met al was een weer een zeer geslaagde avond die zeker voor herhaling vatbaar is.

                       


                       


“Danny Dillen en Eric Engelen wonnen een 5PK Honda buitenboordmotor”

Terugblik en organisatie

Voordat de prijsuitreiking begon van het OBK had ik een gesprek met Wim van de Velde. Zo’n vijf jaar al draait het OBK onder de bezielende leiding van Wim, gesteund door een aantal sponsors die in deze wedstrijden vast geloven. Om het roofvissen te promoten in België en op bepaalde wateren te kunnen vissen met een boot, wat in het begin niet bepaald toegestaan werd, vond Wim toch dat dit een kans moest hebben. Zoals we weten is dit tournooi uitgegroeid tot een van de besten in Europa. Strak, maar vriendelijk geleid door hem, is het een genot om met een dergelijke wedstrijd mee te kunnen doen. Er wordt fanatiek gevist, maar ook de stemming onder de deelnemers zelf is opperbest, wat zich vertaalde in een zeer gezellige prijsuitreiking waarbij alle kanjers van het Belgisch roofviswereldje aanwezig waren.

                       


Tijdens de 4e en laatste wedstrijd wordt ieder jaar een barbecue gehouden voor de deelnemers, die de stemming nog verhoogd. Dit is erg goed voor de onderlinge sfeer waardoor ieder jaar meer boten met hun bemanning mee doen. Wat ook een bijzonderheid is, is dat uit deze vier wedstrijden altijd een onbekend water is. Dus iedereen gelijke kansen. De wedstrijden hebben inmiddels zo een bekendheid gekregen, dat de televisie van België daar volop aandacht aan besteedt en het dezelfde dag nog op het scherm in de huiskamers brengt. Prachtig toch?

Wat ook een zeer belangrijke factor is, is dat de wedstrijden uitgekiend in de goede periodes gehouden worden, zodat er nagenoeg geen dode vis te bespeuren valt. Dank zij deze wedstrijden is het besef meer en meer gekomen bij de sportvissers dat de enige juiste methode is die van het Catch en Release en dat de vissport op zo een manier in de goede richting wordt gepromoot.

Tot volgend jaar!

 

 


ANDEREN LAZEN OOK