**KLAAR**              Eerste               officiële training bij WK boot in Engeland

Eerste officiële training bij WK boot in Engeland

De eerste officiële training bij het WK boot zit er op. De trainingen bij het bootvissen zijn anders als men die vergelijkt met het strandvissen. Zo is er bij het strandvissen een compleet klassement na de trainingsdag beschikbaar en is de training niets anders dan een wedstrijd. Deze telt echter die niet mee voor het totaal klassement. Bij het bootvissen is het anders. Hier vist men de trainingsdag met z’n eigen land op de boot en is de concurrentie niet aanwezig.

                       


Wil en zijn team hebben vandaag diverse nieuwe technieken uitgeprobeerd, maar de grote vangsten van black bream (zwarte zeebrasem) waren niet meer te melden. Wel hadden onze mannen meer succes met het vangen van dog fish (hondshaai). Met korte onderlijnen achter zwaar lood, groene en geel gekleurde kralen, haken maat 1/0 & 2/0 en veel aas, kwamen ze soms met twee en drie tegelijk boven. Een goede les voor de komende dagen. Ook wisten Louis van Bommel en Eric Goossens wat congers te vangen en werden er door de anderen wat mooie vissen verspeelt.

Klassement:
Een klassement van deze training is er niet en moeten we op de geruchten stroom af gaan. Nu is het wel zo dat onze coach Wil Franken goede contacten heeft en hij hier en daar e.e.a. te horen krijgt. Toch zijn nu de geruchten dit keer schaars. Toch wist Wil via een schipper te horen dat vooral de Italianen veel black bream gevangen hadden. Dit in tegenstelling tot de Nederlanders. Eigenlijk niet zo verwonderlijk, daar deze vissoort die wij eigenlijk niet echt voor onze hebben, wel in goede aantallen in de Middellandse zee voorkomen. De Italianen zijn meesters in het vissen op dit soort vis. En dan te bedenken dat zeker de black bream een belangrijke vis tijdens dit WK gaat worden.

Nu het echte werk:
Vandaag beginnen de echte wedstrijden en kennen we vanavond al de eerste uitslagen. Wij zullen u dagelijks exclusief via Total Fishing op de hoogte proberen te houden van de resultaten van ons Nationale NVVS-Ultimate team!


 

ANDEREN LAZEN OOK