**KLAAR**              Eerste               Belgische roofviswedstrijd 2004 is gevist

Eerste Belgische roofviswedstrijd 2004 is gevist op De Nekker

Zaterdag 11 september is de eerste Belgische roofviswedstrijd gevist.
Ditmaal was het viswater “ de Nekker” in het gelijknamige domein bekend van de Nekkerhallen nieuwkomer.Niemand had er een idee van wat er zou komen, nooit eerder was het water vanuit een bootje bevist. En dat maakt deze wedstrijden keer op keer spannend, zelfs de ervaren vissers moeten alles uit de kast halen, want alle roofvis telt.

                       


“De winnaars van De Nekker met organisator Wim van de Velde”

De Nekkerplas is kristalhelder, tot op 10 meter stond er een laagje vegetatie wat goed verticalen bijna onmogelijk maakte. Er werd vanaf het begin goed vis gevangen, de eerste meldingen kwamen binnen het kwartier en verschillende mooie snoeken werden aangeboden.
Opvallend was dat veel snoeken gevangen werden waar 8 tot 11 meter water onder de boot stond. Terwijl de meesten in de ban waren van de snoekvangsten en zich daar op toegespits hadden, waren er enkelen stilletjes en onopvallend aan het profiteren om op baarzen te peuteren in de kantjes.

En hun peuterwerk, want dat was het, werd beloond. Zo wisten de Waalse deelnemers Serge Soupart en Franck Broesko 816.7 cm baars aan te bieden en gingen er met de Lowrance Dieptemeter vandoor, wat de prijs was voor de eerste plaats.
Antoin Klaps met zijn maat Jackie werden eervol tweede met 4 snoeken en ook nog eens de grootste snoek van de dag 103 cm. De derde plaats ging opnieuw naar een Waals team, Martinovic en Capaix die deze plaats met 282.7 cm baars wisten te bemachtigen.

In totaal werden er 99 stuks roofvis gevangen waarvan 22 snoeken. De snoeke hadden een gemiddelde lengte van 80 cm wat voor Belgische begrippen niet verkeerd is.De grootste baars, was voor Steven Metz en mat 37.8 cm.

Nu de eerste wedstrijd gevist is wordt het uitkijken naar de volgende ontmoeting op een water dat al een tijdje meedraait in het Belgische wedstrijdcircuit en waar met name de snoekbaars vissers zich kunnen uitleven. Zaterdag 02/11/2004 De Spaanjerdplassen in Kinrooi.

Lc

 

 


ANDEREN LAZEN OOK