**KLAAR**              Dieter               Friederichs winnaar Nationale NVVS topcomp

Dieter Friederichs winnaar Nationale NVVS topcompetitie!

Dieter Friederichs heeft afgelopen weekend aan het Noordhollands kanaal nabij Purmerend in de laatste en beslissende wedstrijd van de topcompetitie op zeer overtuigende wijze laten zien waarom hij zich eindwinnaar mocht noemen dit evenement.

Hij won zijn sector in de laatste wedstrijd en streefde daarmee zijn directe (collega) concurrenten voorbij in het eindklassement (de 2 slechtste wedstrijden van de in totaal 7 mochten geschrapt worden). Tweede werd Bert Aufderhaar (vorig jaar nog vice europees kampioen) en uiteindelijk derde werd de man die het hele seizoen al aan de leiding ging, Ton Post. Voor Dieter is het de kroon op een zeer goed seizoen!

                       


Dieter Friederichs, vissend voor het Grauvell-mondial team is volgens velen op dit moment een van de beste vissers van Nederland. De laatste jaren is hij al een vaste waarde in de WK ploeg en vooral in de afgelopen 2 maanden was hij in Nederland ongenaakbaar in wedstrijden met de vaste stok en de match.

Zo werd hij vorige week met zijn ploeg nog Team van het Jaar 2004, waarin hij zelf over de 4 wedstrijden die meetelden voor het klassement slechts ! 6 punten bij elkaar viste (2 x 1e en 2 x 2e plek in zijn vak). Hij werd daarnaast eindwinnaar van de zomercompetitie (verenigingen Roermond en omstreken) met overwinningen in 3 van de 4 wedstrijden! Ook pakte hij nog de overwinning in een grote individuele wedstrijd aan het julianakanaal. Daarnaast was er dit jaar nog een 2e plek in het Limburgs kampioenschap en een 3e plek in de sensas challenge.

Ook de tweede plaats van Bert Aufderhaar, al jaren vissend voor het Spro team, is geen verassing maar een bevestiging van zijn individuele klasse! Bert was in 1999 al eens individueel Europees kampioen. Vorig jaar nog was hij goed voor het zilver individueel en brons met het Nederlandse team tijdens het EK in Vries.

Voor insiders ook geen verrassing is de derde plek van Ton Post net als Dieter Friederichs vissend voor het Grauvell-mondial team. Lange tijd had het er alle schijn van dat hij de topcompetitie zou gaan winnen maar de 7e plek in zijn sector afgelopen weekend bleek net niet genoeg voor de eindoverwinning. Toch had ook Ton Post dit jaar een bijzonder goed seizoen. Hij won 2 x zijn sector in de topcompetitie en werd nog een keer 2e.

Het eindklassement van de Nationale Topcompetitie zag er als volgt uit:

Dieter Friederichs Bert Aufderhaar Ton Post Bep de Bruijn Andre Schipper Ron Steyvers Harris Huizingh Gerard vd Bergh Jelle Schrijver Harry Kleijn

                       


Saillant detail in de einduitslag is de aanwezigheid van maarliefst 4 leden van het Grauvell-mondial-f team bij de eerste 10!, die als een bevestiging gezien kan worden voor de titel “Team van het jaar 2004” die de ploeg vorig weekend al in de wacht sleepte.

Binnenkort wordt door de NVVS de samenstelling bekend gemaakt van de ploegen die gaan deelnemen aan de internationale wedstrijden in 2005, mede bepalend in de keuze van de bondscoaches zijn de individuele prestaties in de topcompetitie.

We zijn benieuwd!

 

 


ANDEREN LAZEN OOK