**KLAAR**                          Berkley               NK Forel 2003 : Fantast

Berkley NK Forel 2003 : Fantastisch gebeuren.

In de vijvers van forelvijvers De Berenkuil in Putten (www.berenkuil.com) werd zaterdag 20 september onder werkelijk schitterende omstandigheden het eerste Berkley Dutch open 2003 gehouden. Alles zat deze dag mee. Een erg goede accommodatie, prachtig weer en prima vangsten. Wat wil een organisatie en deelnemer nog meer?

                       


Vanaf de eerste minuut werd er fanatiek gestreden om de Nederlandse titel jeugd en senioren. Jeugd tot en met 15 jaar en een aparte seniorenklasse boden de mogelijkheid om eervol Kampioen van Nederland forelvissen te worden. Een door vele vissers zwaar onderschatte manier van vissen, want ook hier blijkt dat de techniek en tactiek ver doorgevoerd zijn en er vele echte specialisten rondlopen waartegen het moeilijk vissen is. Ook het materiaal van veel deelnemers zag er erg professioneel uit. Favoriete uitrusting waren de ultralichte werphengeltjes van Mitchell van rond de 6 gram werpgewicht met superlichte Abu molentjes. Met veel gevoel en concentratie werd er door de toppers gevist en die vingen dan ook heel wat vis. Als aas moest iedereen de wereldbekende powerbaitproducten van Berkley gebruiken die ter plaatse door de organisatie werden verstrekt. Deelnemers mochten hun eigen powerbait meenemen of gratis een potje uit de grabbelton pakken. De wedstrijd kende verder nog een primeur want voor het eerst werden de double-glitter-potjes aan vissers uitgereikt.

                       


De wedstrijd was verdeeld in een ochtend- en middagsessie die weer onderverdeeld waren in periodes van anderhalf uur, waarna iedereen een aantal plaatsen moest opschuiven. In totaal mocht er dus 6 uur gevist worden. Een mooie lange wedstrijdduur waardoor je verschillende technieken kon uitproberen. Aan het einde van de middag werd de wedstrijd afgeblazen en konden Gert Jan Boute en zijn controleurs de stand van zaken uitrekenen. Daarna maakte Jan van de Bovenkamp van organisator Pure Fishing (waaronder Berkley ressorteert) de uitslag bekend. Alvorens tot het grote moment van de dag over te gaan had hij nog enkele zeer interessante mededelingen. Gezien het succes van dit eerste evenement heeft het management van Pure Fishing besloten met dit NK forelvissen in de komende jaren door te gaan. Daartoe zullen enkele voorrondes op verschillende forelvijvers in den lande worden gevist. Daarna volgt de strijd om het Nederlands Kampioenschap en de eerste groep daarvan mag deelnemen aan een wedstrijd om de Europese titel Forelvissen in Put and Takevijvers. Geen slechte ontwikkeling! Vervolgens reikte Jan op de zijn bekende, vlotte wijze, de prijzen uit en gaf de winnaars de aandacht die zij verdienden. Het feest werd met een heus Wilhelmus en een klaterend applaus voor de winnaars afgesloten. Pure Fishing kan tevreden terug kijken op een geweldig evenement! Hieronder een fotoverslag van enkele leuke momenten.

Einduitslag van het NK-Forel vissen te Putten

Uitslag senioren:
1. R. Tjin uit Amsterdam met 4600 gram (Ned. Kamp.)
2. Berendsen met 4100 gram
3. R.A Tanahatoe uit Ruinerwold met 4000 gram
4. van de Brink uit Beuningen met 3800 gram
5. Hunnik uit Ede met 3600 gram
6. F Ter Avest uit Hengevelde met 3450 gram
7. De Vries uit Apeldoorn met 3450 gram
8. Tornbroers met 3400 gram
9. Ramdas uit Beuningen met 3300 gram
10. Coulet met 3150 gram

Uitslag Jeugd:
1. W van de Vlies uit Leersum met 2400 gram (Ned. Kamp)
2. L van de Nieuwburg uit Amersfoort met 1950 gram
3. S Bosschaart uit Amersfoort met 1750 gram
4. O Kerstens uit Werkenhout met 1100 gram
5. R. van Hunnik uit Ede met 650 gram

                       


                       


                       


Berkley testvisser Gerard Kerdijk is een echte powerbait/forel specialist. Exclusief voor Total Fishing zal hij daarover een serie artikelen gaan schrijven

                       


               

 

Ga naar deel 2

         


ANDEREN LAZEN OOK