**KLAAR** Berkley \“Gulp!\” Saltwater bait

Presentatie Berkley “Gulp!” Saltwater bait te Gelnhausen Duitsland

Door Arthur van Tienen

Vorige week was ik in Duitsland voor een presentatie van Pascal Grillot van de research afdeling, sectie Europa, van Berkley, aangaande “Gulp!” zoutwater kunstaas. Diverse groothandelaren uit Benelux en Duitsland waren van de partij en natuurlijk het gehele Pure Fishing vertegenwoordigers team uit Nederland. De presentatie zelf werd gedaan door Pascal Grillot met een ondersteuning in het Duits voor degene die geen Engels verstonden door Dhr. Stahlberg van Pure Fishing Duitsland. Het Duitse strandvisteam van Berkley was ook bij de presentatie aanwezig.

                       


Het is geen plastic maar een live bait op basis van zetmeel, biologisch afbreekbaar en het geheel is sponzig en doordrenkt met een geurstof die 24 uur werkzaam blijft en die na lang research is samengesteld uit geurstoffen die aantrekkelijk zijn in de meeste zoutwateromgevingen en zeeën met verschillende zoutgehaltes.

                       


“Tijdens het vissen door het Berkley test-visteam werden goede resultaten geboekt”

Het kunstaas wordt geleverd in diverse kleuren, wel de meest natuurlijke. Ook de geur van een peelerkrab (paairijpe aan het verschalen en dus van een zacht schild voorziene vrouwtjes krab) is nagenoeg hetzelfde als de echte zachte krab, dus daar ben ik wel benieuwd naar want die geur is onweerstaanbaar voor de meeste vissoorten!

                       


Het is een stevig, plastic -achtig aanvoelend aas in de vorm van slikzagerjes, gewone zagertjes, zeepieren, zachte krab, garnalen en zowel hele vissen als filets en ook nog in de vorm van twisters. De testresultaten zijn goed volgens Jan van de Bovenkamp en het Duitse zeevis team. De visuele gelijkenis met echte zagers en pieren, krab en garnaal is goed, de filet is ook zeer kunstig gemaakt.

                       


Ook dit kunstaas kan het gewone zeeaas niet vervangen, het kunstaas is ook duurder, richtprijs ongeveer 7 Euro per pakje, daarentegen is het wel steviger en blijft beter op de haak zitten! Je kan het met de rijgnaald gewoon op de haak zetten, krabben en andere aasrovers hebben minder invloed op de kwaliteit en de staat van het aas.

                       


Het zeeaas is ongeveer over een maand te leveren. Ik heb een aantal proefpakketjes mee gehad met zagertjes en zeepieren en ontvang ook nog een uitgebreider sample pakket over een paar weken. Ik ga het geheel uitgebreid testen met een groep mensen op diverse soorten zoutwater visserij. U hoort binnenkort meer!



 

ANDEREN LAZEN OOK