**KLAAR**                          1e               OBK roofviswedstrijd in Hofs

1e OBK roofviswedstrijd in Hofstade

Zaterdag 27 september was het weer zover, de eerste OBK wedstrijd van het seizoen. Vorig jaar was het even spannend of de wedstrijd door zou gaan wegens de heersende storm, zaterdag echter waren de weergoden ons gunstig gestemd en werd de wedstrijd in prachtig nazomers weer gevist.

Organisator Wim van de velde was weer van de partij, nog herstellend van een knie operatie de week ervoor moest hij met krukken in zijn boot geholpen worden, doch eenmaal in zijn bootje was er van enige handicap geen sprake meer en was hij de snelste van allemaal. Tijdens het optuigen viel het op hoeveel nieuwe boten er aanwezig waren, de 27 teams die er deze keer meedoen lijken steeds naar een hoger niveau te groeien. Veel trouwe gezichten binnen het OBK gebeuren maar ook weer nieuwe teams die misschien wel eens voor verassingen kunnen zorgen.

Net na de start werd een minuut stilte gehouden om onze goede vriend Phillippe Sas te herdenken die jammerlijk genoeg een paar weken geleden overleden is tijdens een werk ongeval. Namens alle deelnemers willen we de familie en vrienden onze steun betuigen, Phillippe stond garant voor ongekende humor tijdens alle vorige OBK wedstrijden, Phillippe we zullen je missen.

Hofstade staat garant voor snoekvangsten met kans op een recordvis, dat is bij eerdere wedstrijden gebleken, deze keer was het de beurt aan boot nr 9 van Louis Jozef die er een echt grote vis aankreeg, zijn hengel stond minuten krom en de vis kwam niet omhoog tot een van de runs noodlottig was en de lijn begaf, we zullen het nooit weten.

Verder werden er door de 27 teams 76 snoeken gevangen en 7 baarzen. Veel kleine snoek deze keer, de grootste snoek van 82 cm was voor Carl de schepper. Gustaaf Claes en Cyriel Buntjes waren in topvorm vandaag en niets kon er verkeerd gaan zij stevenden recht op de overwinning af en gingen aan de haal met de Lowrance x 47. Het bleek een spannende uitslag die voor de eerste 5 met centimeterwerk werd beslist.

                       


“De terecht fiere winnaars”

De eindstand werd als volgt opgetekend;

1e Claes Gustaaf en Cyriel Buntjes
2e Vic Oyen en Kris Boxberger
3e Eric Engelen en Danny Dillen
4e Luc Coppens en Carl de Schepper
5e Nick Verbeeck en Patrick vd Venne

Zondag wordt de volgende wedstrijd gevist , Total fishing houdt jullie op de hoogte…

 


 

 

 


ANDEREN LAZEN OOK