Kalin’s Grub, een goede twister

Kalin’s Grub, een goede twister

Door Berthil Bos
 
Goede twisters zijn softbaitkunstaasjes die bij de minst geringste beweging al veel actie onder water geven. Hierdoor vallen ze extra op ten opzichte van ander rubber aas en dat kan juist aanbeten opleveren. 
 
De staart van een goede twister moet soepel zijn, maar weer niet te slap, waardoor hij zich alleen maar strekt en geen trillingen veroorzaakt. Als je de twister met de staart naar beneden laat hangen, moet deze een vorm van een kurketrekker krijgen.
 
Het begin van een kurketrekker met duidelijk te zien zijn. 
 
Lureparts.nl heeft een dergelijke goede twister in zijn pakket, die nog een aantal voordelen heeft. De Kalin’s Grub zoals deze genoemd wordt, is in drie lengtes te krijgen, nl. de 15 cm. Mogambo Grub, 20 cm. Octogambo Grub en de 25 cm. Big N Grub. 
 
De eerste twee zijn heerlijk te werpen en nummer drie is een geweldenaar om mee te trollen, al zullen de echte diehards deze ook werpend presenteren. Ze zijn er in drie vangende kleuren, waarbij we direct bij een ander voordeel komen van deze twister. Over kleuren raken we nooit uitgesproken en iedereen heeft daarover zijn eigen mening.
 
Succes met de twister.
 
De praktijk laat af en toe zien dat kleuren het verschil kunnen maken, maar waar ik persoonlijk zeker in geloof zijn de contrasten in de kleuren van het kunstaas. Door de contrasten valt naar mijn mening het kunstaas extra op. 
 

Contrasten vallen extra op.
 
Dit voordeel kan je perfect uitvoeren bij de twisters van Kalin’s. Doordat het lichaam van de twister uit ringen bestaat kan je bijvoorbeeld een groen/gele staart op een oranje lichaam plaatsen door de twister precies bij een ring door te snijden. Hierna de beide uiteinden even met een vlammetje verhitten en aan elkaar drukken. 
 
Nu kan je lekker experimenteren met de combinaties en valt de twister ook door zijn kleurstelling extra op. De ringen van het lichaam geven ook weer meer trillingen af en gecombineerd met extra brede staart kan ik beamen dat de Kalin’s tot één van de beter twisters behoort.
 
Een goed lichaam gecombineerd met een brede niet te slappe staart in een combikleur op een 7 grams loodkopje.
 
Ga even naar Lureparts.nl en kom er achter dat goed kunstaas niet veel hoeft te kosten.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Klein kunstaas.
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Visser in de maak
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -