Junioren winnen brons op het WK

PERSBERICHT

Junioren winnen brons op het WK

Het Nederlandse Juniorenteam (tot 22 jaar) heeft op Wereldkampioenschap sportvissen dat afgelopen weekend in Portugal plaatsvond het brons gewonnen. Luc de Werd was met een vijfde plaats in het individuele klassement de sterkste Nederlander.

Deze fraaie prestatie van de Nederlandse Junioren is extra knap gezien het feit dat er op het WK met name karper en barbeel aan de matchhengel moest worden gevangen. Dit is een totaal ander type visserij dan de Nederlandse ? waarbij er met de vaste hengel op witvis als voorn en brasem wordt gevist ? maar het team bleek talentvol en flexibel genoeg om zich goed aan de omstandigheden te kunnen aanpassen.

In de bijzonder spannende wedstrijd wist Portugal het thuisvoordeel volledig te benutten en beslag te leggen op het goud. Engeland, altijd een topland in het wedstrijdvissen en ook nu weer titelfavoriet, bleek wederom ongelofelijk sterken werd tweede. De Nederlandse ploeg wist dankzij een superprestatie de bronzen medaille te veroveren en bleefdaarmee de vijftien andere deelnemende landen voor.

De opgetogen bondscoach Jan van Schendel ziet de inspanningen van de afgelopen jaren, waarin zoveel mogelijk met een vaste ploeg wordt gevist, eindelijk beloond met een bronzen medaille voor het hele team (Anja Groot, Peter Post, Luc de Werd, Gertjan Denekamp, Martijn van Jole en Bjorn Kienhuis). “Dit is geweldig. De ploeg heeft alles gegeven en ijzersterk gevist. De vele trainingen in eigen land en daags voor de wedstrijd op het parcours in Portugal, wierpen duidelijk hun vruchten af.?

Deze prestatie zet Nederland definitief weer op de kaart als wedstrijdland en is een geweldige stimulans voor het seniorenteam dat op 5 en 6 september het WK aan de Lage Vaart in Almere vist. Daar zullen zo?n veertig landen met elkaar gaan strijden om de wereldtitel en zal Oranje meer dan ooit de ogen op zich gericht weten.