Hekoverstapjes maken zeedijken Westerschelde beter toegankelijk

Persbericht Sportvisserij Zuidwest Nederland 

Hekoverstapjes maken zeedijken Westerschelde beter toegankelijk

Enkele hengelsportverenigingen langs de Westerschelde hebben vorig jaar bij Sportvisserij Zuidwest Nederland gevraagd of de bestaande hekoverstapjes opgeknapt konden worden. Sportvisserij Zuidwest Nederland is daarom in overleg met waterschap Scheldestromen en met de medewerking van de dijkpachters een project gestart, om in totaal 34 overstapjes op zestien locaties te vernieuwen of nieuwe aan te leggen. Sinds kort is het project afgerond en zijn de zeedijken beter toegankelijk geworden voor zeevissers.

In het verleden hebben geïmproviseerde overstapjes geleid tot verzwakte afrasteringen en in sommige gevallen zelfs tot het ontsnappen van schapen. Door de nieuwe overstapjes kunnen de zeevissers weer veilig en makkelijk op hun visstek terecht komen.

In overleg met de hengelsportverenigingen zijn vijf populaire zeevistrajecten uitgekozen. Één traject bij Rilland-Bath, twee trajecten bij Waarde (Vroondijk en Inkeldijk) en twee trajecten bij Hansweert (Zeedijk en de Schoorse Zeedijk).

Sportvisserij Zuidwest Nederland en de hengelsportverenigingen hopen van harte dat de zeevissers dankbaar gebruik zullen gaan maken van de nieuwe overstapjes.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Karperuitzet in Groningen en Drenthe
Marc Borst -
image description
Onderzoek visstand Volkerak-Zoommeer
Marc Borst -