Fox Adaptive Camouflaged Leadcore.

klik om naar de website te gaanFox Adaptive Camouflaged Leadcore

Door Steve Spurgeon

Dit is een product dat Chris Rose en ik absoluut in de Fox rig materialen terug wilden zien. Hierdoor hadden we een belangrijk aandeel in het ontwerp van het product en ik heb persoonlijk uren aan wateren door heel Europa besteed, om te zien wat de beste kleurcombinaties zouden zijn. Alleen aan de waterkant kon ik beoordelen welke kleuren het beste bij het grootste deel van de waterbodems zouden passen!

Wat we wilden bereiken (en geen firma ooit had gedaan) was een leadcore maken die uit vier kleuren bestond die elke 7-10 cm veranderde. Dit kleurprofiel laat de leadcore veel beter tegen de bodem wegvallen, veel beter dan uniform gekleurde leaders; inclusief gevlekte leaders omdat die onder water ook uit een enkele kleur lijken te bestaan.

Onze kleurstelling verbergt je montage veel beter voor schuwe karpers. Als je naar de bodems van veel wateren kijkt zul je zien dat deze vaak ook uit verschillende kleuren en donkere en lichtere stukken bestaan. Hierdoor loop je met leaders met een enkele kleur een veel groter risico de vis te alarmeren. Het is ook onmogelijk om een uniforme kleur te vinden die bij elke bodemsoort past.

Deze leadcore is leverbaar op spoelen van 10 en 25 meter. Door zijn diameter is hij heel makkelijk te splitsen en hij zinkt, in tegenstelling tot veel dunnere varianten, als een baksteen. Ik lijm de gemaakte verbindingen nooit en deze leadcore heeft me geen enkele keer in de steek gelaten.

Met zijn breeksterkte van 45 lbs is hij ook ongelooflijk sterk, ik heb talloze vissen met leaders van verschillende lengten gevangen en heb dan ook het volste vertrouwen in het product. Een opmerking die ik wil maken is dat het product als het nat wordt een stukje donkerder wordt.

Er is een wiergroene versie die zelfs op wateren met weinig of geen wier veel beter wegvalt dan andere kleuren leadcores, en een bruine versie.

Meer informatie: www.foxint.com

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -