Finale Pike Challenge 2006 (4)


Finale Pike Challenge 2006 (4)

Het grootste snoekvistoernooi van Europa is weer ten einde. De European Pike Challenge heeft tijdens de finaledag weer voor veel verrassingen en verschuivingen in het klassement gezorgd. Er werd goed gevangen, waaronder flink wat grote snoeken. Zo waren er maar liefst 15 snoeken bij van meer dan 7 kg.


 Ruimte genoeg op Lough Derg

Sheila Corish, die na 2 dagen vissen nog aan de leiding stond, had op de derde dag aan een snoek van 3300 gram niet genoeg om de overwinning veilig te stellen. Ze werd derde met in totaal 21 kg. Tommy Conway stond vanaf de eerste dag op de tweede plek en bleef daar ook tot aan de laatste minuut staan. Hij voegde op de laatste dag ruim 6 kg aan zijn totaalgewicht toe en bracht daarmee op 21 kg en 820 gram. De winnaar was, zeer onverwacht, Mick Lysaght uit Limerick die na de eerste 2 visdagen op een bescheiden 48e plek stond met 1 snoekje van 2kg. Op de laatste dag ving hij maar liefst 9 snoeken met een totaalgewicht van ruim 32 kg! Daarmee viste hij de concurrentie volledig naar huis en won ruimschoots de Pike Challenge met een totaalgewicht van ruim 34 kg. Zijn prijs bestaat uit een prachtige boot, gesponsord door Evin en wel de hagelnieuwe  A-Marine F460 van 4,60 meter lang en 180 cm breed die speciaal voor de sportvisser is ontwikkeld en waarvan binnenkort ook een test van deze boot op Total Fishing.

 
De door Evin, Nederland gesponsorde boot, de nieuwe A-Marine F460

In de top 10 eindigden verder nog Johnatan Mowat (4e) en Herman Molenaar (5e). De beste visser in de categorie buitenlandse visser werd de Slowaak Juraj Zitnansky die op een 8e plaats eindigde. Naast de door Evin geleverde boot zijn er veel prijzen beschikbaar gesteld door John Ezendam van Eagle/Lowrance aan wie de deelnemers en organisatoren veel te danken hebben.

Zoals gebruikelijk vond de prijsuitreiking in het Lakeside Hotel plaats. De sfeer was geweldig, hoe kan het ook anders met zoveel snoekvissers uit heel Europa bij elkaar. De prijsuitreiking werd gevolgd door een feestavond met een live bandje, lekkere hapjes en uiteraard vloeide de Guinness en andere biersoorten rijkelijk.


 In afwachting van de einduitslag


Internationale verbroedering tijdens de Pike Challenge

 
 De overwinnaar van Pike Challenge 2006: Mike Lysaght

 
Tweede plaats was voor Tommy Comway


 Het Slowaakse team met rechtsboven Juray Zitnansky uit Slowakije (zonder pet) die de prijs voor de beste buitenlandse visser in de wacht sleepte.


 Herman, als inwoner van Ierland, pakte eervol de vijfde plaats


 Sheila Corish ving de grootste vis van de Pike Challenge


 Applaus voor de winnaars, waarna het feest kon beginnen!


 We nemen afscheid in stijl met de sprong van een Ierse vechtjas….

De European Pike Challenge 2006 was weer een groot succes!

 



 

ANDEREN LAZEN OOK