Doodaas vervoeren met de D.A.M. koeltas

Doodaas vervoeren met de D.A.M. koeltas

 
Door Berthil Bos
 
Als verstokt kunstaasvisser ga ik in deze wintertijd nog geregeld met allerlei creaties de polder in of het grotere water op. Lange tijd heb ik mij ver gehouden van het vissen met dode aasvissen, omdat ik daar te onrustig voor ben. Vaak zag ik hobbygenoten stilletjes en met net zoveel plezier en overgave als ik aan de waterkant of in de boot zitten , wachtend op die ene aanbeet. 
 
Als die aanbeet er dan kwam, was het meestal wel een bak van een vis. Dit gebeurde ook vaak op water waar veel dressuur op voorkomt en dat was voor mij de reden om eens te kijken of er een doodaastechniek was waarbij ik lekker actief kon zijn. Met mijn verticaalverleden was het snoekvissen met een Fireballsysteem snel gevonden. 
 
Deze techniek heeft me de laatste jaren geen windeieren gelegd en is één van mijn favoriete technieken geworden. Lekker backtrollend of met de front elektromotor de aasvis op een rustige manier aanbieden op dieptes waar je met het doorsnee kunstaas niet kan komen. Ik gebruik het liefst ingevroren zeevis, omdat de geur van dit aas voor mij iets extra betekent. Over deze techniek zal ik binnenkort meer aandacht besteden in een aantal artikelen. Het is een simpele techniek waarbij je maar weinig materiaal nodig bent.
 
Een voordelig en handig hulpmiddel, die je kan helpen op zoek naar grote snoek. 
 
De aasvis bestel ik overigens bij www.doodaas.nl. Dit adres verstuurt door heel Nederland, in geïsoleerde dozen, diverse vissoorten. De service is geweldig en ze stellen je nooit teleur.
 
Vacuüm getrokken zeevis van blijft de hele dag goed ingevroren.
 
Nu kan je deze geïsoleerde doos gebruiken bij het vervoer naar de waterkant, maar er is een betere oplossing. D.A.M heeft een zeer goed geïsoleerde koeltas in hun assortiment met diverse zijvakken, waar je alle benodigde materialen in kan opbergen. Hierdoor hoef je niet weer alles over te pakken of twee tassen te vervoeren.
 

De isolatie van de tas is beschermd met een plastic binnen tas, waardoor het makkelijk te reinigen is.
 
De binnenkant van de tas is overtrokken met een gladde kunststof laag, waardoor je het isolatiemateriaal beschermt tegen de viezigheid zoals geur, bloed en slijm, die anders vaak in dit materiaal trekken. Deze Coolerbag houdt je aasvissen, met gebruik van koelelementen, de gehele dag ingevroren. Wat er op het einde van de dag niet gebruikt is kan zo weer de diepvries in, zonder dat het zijn vangkracht verliest, wat wel gebeurt als het ontdooid is. 
 

De koeltas heeft ruime voor en zijvakken en een niet te opvallende kleur.
 
De tas heeft een rustige groene kleur en dat is, voor mij althans, een verademing tussen al die fel schreeuwende kleuren die je tegenwoordig ziet bij het water.
 
Berthil Bos
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Klein kunstaas.
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Visser in de maak
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -