Depth Charge doorbreekt dressuur

Depth Charge doorbreekt dressuur  

Berthil Bos  
 
Snoekvissen is 'hot' en dat is het al vele jaren. Door deze tendens zie je steeds meer collega-roofvissers op of aan het water. Prachtig natuurlijk, al die hobbygenoten waarmee je je passie kan delen maar het heeft ook zo zijn nadelen. 
 
Op sommige wateren wordt het de laatste jaren wel erg druk met kunstaasvissers die vaak elkaar nadoen en een soort karrespoor trekken door het water. Veelal gebruiken ze hetzelfde soort kunstaas en af en toe wordt hier ook succes mee behaald. De roofvissen daar in tegen raken zo langzamerhand uitgekeken op dit kunstaas, wat wij 'dressuur' of conditionering noemen.
 
Weer iets anders voor dressuursnoek. 
 
Nu kun je dit proces doorbreken op verschillende manieren en één daarvan is de rovers kunstaas aan te bieden dat ze nog niet eerder hebben gezien. Roofvisspecialist Hennie Kruidenier uit Haaksbergen weet als geen ander dat een nieuw soort kunstaas dressuurdoorbrekend kan zijn en is altijd op zoek naar ander vernieuwend vangend kunstaas. 
 
Ook nu weer is daar de Vicious Depth Charge Musky die het komende seizoen menig rover zal verassen. We kennen allemaal wel de overbekende Bull Dawgs die vooral de eerste jaren enorm hebben huisgehouden op onze wateren. Ook tegenwoordig wordt er nog af en toe goed mee gevangen, maar laten we eerlijk zijn: vooral Esox kent hem nu zo langzamerhand wel. 
 
Drie staarten voor meer trillingen.
 
De Depth Charge lijkt op de Bull Dawgs maar heeft toch ook duidelijke positieve verschillen. Ten eerste heeft hij drie trilling gevende uitsteeksels. Verder is het een eerste rang diepduiker, omdat hij niet alleen wat zwaarder is dan zijn broertje, maar ook door de speciaal naar beneden gerichte zijvinnen, die de bait voldoende 'down force' geeft. 
 
De VDC geeft dus meer trillingen, heeft door de staart een groter volume en duikt ook nog eens dieper dan de Bull Dawgs, waardoor ik hem nu al bestempel als DE vanger van 2014. Ik heb er al een paar klaarliggen voor het komende seizoen en moet me echt bedwingen om ze niet uit te laten.
 
De schuine vinnen geven de VDC de nodige duikbewegingen.
 
De softbait is gemaakt van een hoge kwaliteit rubber die we ook gewend zijn van Musky Innovation en verkrijgbaar in acht pakkende kleuren en drie verschillende maten.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Klein kunstaas.
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Visser in de maak
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -