image description

De jaarlijkse Cordes Travel Dag 2020 is meer dan een geslaagd evenement

Door Ron Smits

Jaarlijks organiseren Linda en Raffie Cordes een groots evenement voor hun sportvissers, die bij hun een reis boeken. Maar om de Cordes Travel dag alleen maar onder een geslaagd evenement te klasseren doe ik beide organisatoren te kort.

Tussen de negenhonderdvijftig en duizend sportvissers bezoeken jaarlijks dit evenement in Partycentrum De Lockhorst te Sliedrecht en “proeven” op deze dag alvast de sfeer van hun geboekte vis reis. Vandaag exact negenhonderdnegenentachtig bezoekers, exclusief mezelf. Gezellig ervaringen delen, goed luisteren naar collega sportvissers om net die extra gouden tip op te slaan waarmee de sportvisser zijn of haar droom vis vangt. Ervaren visgidsen geven lezingen over welke vissoorten de sportvissers kunnen verwachten, welke materialen, welke stekken en hoe op deze specifieke stekken te vissen.

Nog even wachten tot de deuren van de zaal opengaan en ondertussen gezellig kletsen over hun gezamenlijke hobby.

Het opbouwen van een kale sport zaal begint al om zes uur. Vele van de eenenzestig vrijwilligers hebben dan al heel wat kilometers gereden en zijn dus heel vroeg op gestaan. Maar na drie uur hard werken mag het resultaat er wel zijn. De kale sport hal is om getoverd tot echte conferentie zaal en ziet er wel zeer uitnodigend uit. Dat moet ook wel, want voor vele sportvissers begint hier hun avontuur. Elke tafel heeft een bordje met een bestemming van de vele visreizen van Linda en Raffie. Aan elke tafel zit bovendien minimaal één vrijwilliger Van Cordes Travel met ruime ervaring en kennis over het reisdoel.

Frans Oomen deelt zijn kennis en ervaring over Zweden en Ierland aan de sportvissers, die naar één van deze landen op visvakantie gaan.

Deze gids vertelt welke mogelijkheden er zijn, de te vangen vissoorten, hoe te vissen en ook welk hengelsport materiaal er nodig is. Uiteraard kunnen er ook ervaringen tussen de sportvissers uitgewisseld worden, want vele sportvissers boeken ieder jaar een vis reis. In totaal worden er drie lezingen gegeven waar heel relevante info gedeeld wordt. Het is dan ook niet vreemd dat deze lezingen zeer goed bezocht worden. Gezien de grote belangstelling voor Noorwegen is het zelfs noodzakelijk om twee lezingen van Noorwegen te voorzien.

Volle bak tijdens de eerste lezing over Noorwegen door Andreas Wanland...

...visgids voor Nordic Sea Angling.

De stand van Ahoy Hengelsport voordat de deuren van de zaal voor het publiek open gaan. Foto onder de tafel gastheren wachten op de sportvissers.

Een goede voorlichting is het halve werk en daarom is er ook een mogelijkheid om de benodigde hengelsport artikelen direct aan te schaffen, eventueel met advies van de gastheer en/of ervaren sportvissers aan tafel. Ahoy hengelsport is ook omstreeks zes uur vanochtend aanwezig om een heuse beurs stand met alle benodigde hengelsport artikelen weg te zetten: hengels, molens kunstaas, lijnen, onderlijnen, wartels, speciaal voor het zware werk, kleding om de omstandigheden aldaar de baas te kunnen.

Topdrukte gedurende de gehele dag bij Ahoy Hengelsport Rotterdam.

De sportvissers kunnen hier tegen een aantrekkelijke korting hun benodigd materiaal aanschaffen. Vele hengels worden in de hand genomen, zwiepende bewegingen worden gemaakt en gebogen hengels prikkelen de fantasie. Ongelooflijk hoe druk de stand Ahoy hengelsport bezocht wordt. En dat gedurende de gehele dag.

Hengeltje buigen hoort er nu eenmaal bij hoor. Even de fantasie prikkelen.

Voor extreme winterse omstandigheden in het noorden zijn er warmte pakken.

Leo Stoutjesdijk en vriendin.

Namens Pure Fishing is Leo Stoutjesdijk ook aanwezig om zijn kennis over o.a. de Penn molens te delen met de sportvissers.

Leo als deskundige weet (bijna) alles van de Penn molens.

Tafels lopen langzaam maar zeker vol.

Omstreeks tien uur gaan de deuren naar de zaal open en langzaam maar zeker nemen de sportvissers plaats aan de tafel met hun reisdoel, maar even lootjes kopen voor de verloting, want de hoofdprijs is niet mis, een vis reis naar Nappstraumen Lofoten in het noorden van Noorwegen met een waarde van maar liefst vier en dertig honderd euro.

Hoofdprijs van de Tombola een vis reis naar Nappstraumen in het noorden van Noorwegen.

Gratis pakket voor alle sportvissers, die geboekt hebben.

Een mooi gezicht als de sportvissers binnenkomen met hun gratis pakket ter waarde van honderdvijftig euro en de verstrekte zeekaart van hun reisdoel. Pakket en zeekaart worden direct bij binnenkomst verstrekt.

Van links naar rechts Linda, Ed en Raffie.

Rond de middag komt ook Ed Stoop nog even langs om te laten zien dat de duimen nog steeds omhoog gestoken kunnen worden. Fijn moment om hem nog eens de hand te kunnen schudden.

In de aanhef van dit artikel staat: “De jaarlijkse Cordes Travel Dag is meer dan een geslaagd evenement”. Werkelijk tot in de puntjes verzorgd. Linda en Raffie hebben alle tijd om links en rechts handen te schudden, een praatje te maken. Zij bewijzen mijn oude management regel uit mijn carrière: “managing by walking around”. Grote klasse. Aan alles is gedacht, zelfs aan de veiligheid van de geparkeerde auto’s door een security agent. De meerwaarde van dit event is groots het geeft een speciale band tussen Cordes Travel en de sportvissers, maar ook een band tussen sportvissers onderling en zelfs tussen de vrijwilligers, Cordes Travel en sportvissers. Deze band laat zich niet in geld uitdrukken, maar is meer een zekerheid, beter nog een garantie naar de toekomst.

Linda en Raffie, een heel dik compliment voor jullie en heel hartelijk dank voor jullie gastvrijheid. Ik voelde mij thuis bij jullie.