Column: Bert Visser’s Visie…: Kiezen

Column: Bert Visser’s Visie…

Kiezen

Binnenkort moeten we weer eens naar de stembus voor het kiezen van een nieuwe regering. Een groot goed dat stemmen en ik vind dat het eigenlijk verplicht zou moeten zijn. Maar op wie?

Op diverse hengelsportgerelateerde sites lees ik waar ik als verstandig hengelsporter op zou moeten stemmen! Zin of onzin?

Zijn er niet veel belangrijkere zaken om ons druk om te maken? Ik ga er eens een paar proberen op te noemen. De veiligheid op straat is een enorm hot issue. Volgens de ene partij op te lossen door alle buitenlanders het land uit te zetten en volgens de andere partij moeten we meer tijd en geld steken in het begeleiden van deze ‘kleine’ criminelen, die allemaal te lijden hebben onder een zware jeugd. Wel een enorm probleem en moeilijk op te lossen.

Het enorme misbruik welke de banken wereldwijd maken van de ongelofelijke domheid van een groot deel van de bevolking - ook ik. Hierdoor ongelofelijk rijk worden om zichzelf vervolgens schofterig te belonen voor het veroorzaken van een wereldwijde crisis. Ik heb nog geen partij gehoord die hier serieus wat aan wil en kan doen, maar dat komt misschien omdat het een onmogelijke opgave is.

Normen en waarden. Nu komen we in de buurt van het vissen. Normen en waarden voor stekkenpezers. Normen en waarden voor jetski’s en speedboten. Normen en waarden voor oude mensen die doodleuk de auto op de trailerhelling parkeren en dan urenlang de hond gaan uitlaten. Ja, ja, zelf meegemaakt. Normen en waarden voor jezelf als ze dan na twee uur doodleuk aan komen sjokken.

Gelukkig hebben we een partij die normen en waarden en het gezin hoog in het vaandel heeft staan. Niks meer ‘wie is die man die het vlees zondags snijdt’! Nee, thuis zijn voor de kinderen zegt de partijleider doodleuk met een vermoeid gezicht na een 100-urige werkweek - zeker zelf geen kinderen? De hypocriet!

Honger en ellende in de derde wereld. Ach, ver van ons bed en gelukkig zien we tegenwoordig niet zo veel arme, hongerige negerkindjes met dikke buiken meer op de televisie. We hebben in het rijke westen veel grotere problemen dan ons druk te maken om een paar honderd miljoen mensen die sterven van de honger. Onze hobby wordt bedreigd!

Ja, en niet zo’n beetje ook! Stropers, beroepsvissers, Marianne Thiemen van de partij voor de dieren, aalscholvers een politieke partij in de demissionaire regering die al het - troebele - water wil leegvissen om het weer helder te maken.

Tsjongejonge! Wat een ellende. Vreselijk, wat moeten we nou dadelijk met onze vrije tijd en geld. Ik weet het, we richten een politieke hengelsportpartij op die deze ‘enorme’ problemen gaat aanpakken. We noemen deze partij ‘De welvaartspartij’.

Het partijprogramma:

     
  • Alle beroepsvissers uitkopen en in de WW sodemieteren.
  •  
  • De jacht openen op aalscholvers en ook maar gelijk futen, pelikanen, reigers en otters.
  •  
  • Speciaal zwaarbewapende swatteams het water opsturen om stropers en kloppers te elimineren.

En we gaan miljoenen investeren in onderzoek ‘hoe krijg ik zo veel mogelijk vis in het water’. Sloten waar je over de karpers kunt lopen, meren waar de snoekbaarzen opgestapeld liggen tot in de oppervlakte, we bouwen overal steigers trailerhellingen en gaan hengelsportzaken subsidiëren.

Simpel? Ja ik denk het wel. Realistisch? Nee, maar dat zijn we in het rijke westen al lang niet meer. Laten we eens nadenken voordat we het over “onze problemen” hebben!!!