2e maasvlakte toplokatie voor de verwende zeevisser

2e maasvlakte toplokatie voor de verwende zeevisser

Door: Joop Folkers

Met de aanleg van de 2e Maasvlakte is er een geweldige stek bijgekomen langs de Nederlandse kust. Een stek met ongekende mogelijkheden voor zowel het winter- als zomerseizoen.

Een stek, waar je nu eens geen vergunning of andere papieren nodig hebt om eens lekker een dag te kunnen vissen.


Het nieuwe badstrand , een unieke stek voor strandvisserij!

Leuke bijkomstigheid van deze uitgestrekte zandvlakte met een oppervlakte van maar liefst ruim 4000 voetbalvelden is dat er volop onbetaalde parkeer gelegenheid is. Kortom een welkome aanwinst voor de zeevisserij.


Bij het info center is alle informatie over de nieuwe maasvlakte te bekijken.

Grote betonblokken.
Om het opgespoten zand tegen de felle getijdenstromingen en golven te beschermen heeft men rondom de Maasvlakte een enorme pier van betonblokken aangelegd die maar liefst 43.00 kilo per stuk wegen. Deze betonblokken zijn op hun beurt weer op een brede laag grote keien geplaatst.


Kijk uit bij de spekgladde blokken!

Een Walhalla voor krabben en kleine visjes die op hun beurt natuurlijk weer de nodige roofvis aantrekken. Om het ook andere recreanten naar hun zin te maken heeft men aan de zuidkant van deze 2e Maasvlakte een enorm strand gecreëerd.

Deze unieke stek heeft de afgelopen zomermaanden al bewezen een topper voor o.a. tong,bot, geep en niet te vergeten grote zeebaarzen te zijn. Als alles goed verloopt zullen de nieuw aangelegde pieren en dijken begin deze zomer geheel worden vrij gegeven voor de sportvisserij.


Een topstek voor o.a. tong,bot, geep en niet te vergeten grote zeebaarzen.

Binnerkort deel 2

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Klein kunstaas.
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Visser in de maak
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -