Shad inslikken
Hallo,

Afgelopen zaterdag heeft een snoekbaars van zo'n 50cm mijn shad van 10cm waarschijnlijk ingeslikt zonder haak. Dus enkel de shad. De snoekbaars zat mooi voorin gehaakt. Ik heb de shad niet meer gezien, mogelijk is deze ingeslikt of verloren gegaan tijdens de dril. Als de snoekbaars de shad heeft ingeslikt overleefd de snoekbaars dat? Was er toch wel bezorgd over.
Frank , onbekend, 15/09/2020

REAGEER

Gravatar
Piet
.

Dropshot zeker? Reken er maar op dat die shad gewoon in het water verdwenen is. Die is niet doorgeslikt.

  • 3 days and 11 hours geleden
Gravatar
koen
.

dat zal afhangen van de samenstelling van de shad. Maar ik denk wel dat je veel meer kans hebt dat de shad is afgescheurd en gewoon in het water terecht is gekomen, dan dat hij volledig werd doorgeslikt. Bij drijvende shads zie je die na een tijdje weer naar boven komen.

  • about 3 days and 7 hours geleden
Gravatar
Arowana
.Friesland

Hey frank, als deze de snoekbaars de shad daadwerkelijk ingeslikt zou hebben dan acht ik de kans klein dat hij dit overleefd. Het maagdarmkanaal van een vis is anders dan dat van een mens en zou niet in staat zijn de shad kwijt te kunnen raken, de shad zou langzaam oplossen en daarmee de snoekbaars dusdanig vergiftigen dat hij zou sterven.

  • 3 days and 39 minutes geleden
Gravatar
Dirk
.Joure

Waarschijnlijk heeft die je shad meteen uitgekotst dat kunnen ze met gewone visjes ook

  • 2 days and 6 hours geleden
Gravatar
Henk
.Arnhem

Hij zal hem proberen uit te spuugen denk ik want na een aanbeet is dat het eerste wat hij probeert.

  • one day and 13 hours geleden
Gravatar
Sander
.

De beste oplossing is om die snoekbaars dan maar mee te nemen om thuis lekker op te eten. Dan weet je zeker dat hij niet hoeft te lijden en kun je bij het fileren gelijk kijken of de shad in zn maag zit.

  • one day and 13 hours geleden
Gravatar
Frank
.

Ik was aan het werpen met een spro shad 10cm gemonteerd op een tungsten loodkop met naast de haak zo'n keeper / omgebogen draadje om de shad te fixeren. Vond het vreemd dat de shad is los gekomen

  • one day and 2 hours geleden