Partij voor de Dieren, Gemeente Amsterdam
De Partij voor de Dieren "PvdD" dient een initiatiefvoorstel in om de pachtcontracten met de Amsterdamse Hengelsport "AHV" Vereniging volgend jaar voorgoed te beëindigen en het water daarna niet meer te verpachten. Hengelsport en visserij zouden daardoor niet meer toegestaan zijn in de Amsterdam. Sportvissers hebben nu een VISpas nodig en die kan onder meer worden geregeld via de Amsterdamse Hengelsport Vereniging "AHV" de pachtcontracten loopt tot 31 juli 2024. Voor de Partij voor de Dieren is dat een uitgelezen kans.

22 november 2023 "eerder dan verwacht" zijn de Tweede Kamerverkiezingen. In beginsel geldt de verkiezing voor een periode van vier jaar. Breng je stem uit tijdens de verkiezingen maar niet op Partij voor de Dieren "PvdD".
Het Loze Vissertje, onbekend, 30/08/2023

REAGEER

Gravatar
Dirk
.

Het is de ondergang van eigen suc6.
Er zullen helaas nog zulke dingen volgen,kan niet niet blijven duren kijk maar wat er al gebeurt in Stolwijk.
op hd,hv,en volkerak massa is kassa.
Heeft niks meer met vissen en vrije tijd te maken,is gewoon Big Bisnes geworden.
Met enorm veel overlast op sommige plaatsen.

 • 3 months and one week geleden
Gravatar
hans
.

dat is wel duidelijk........ maar welke partij is dan wel voor het vissen / hengelsport?

 • 3 months and one week geleden
Gravatar
Dennis
.Diemen

Beste sportvissers,
Alvorens men massaal of individueel op social media reageert: de AHV is op dit moment bezig met betrokken partijen (o.a. met federaties en Sportvisserij Nederland) om op 7 september 2023 haar stem te laten horen in het stadhuis van Amsterdam. Kom daarom op 7 sept ook naar het stadhuis om het betoog van de AHV, tegen het initiatiefvoorstel van de Partij voor de Dieren, extra zeggingskracht te geven.
Dennis Schmitt namens de AHV

 • 3 months and one week geleden
Gravatar
Dennis
.Diemen

Beste sportvissers,
Voordat men massaal of individueel op social media reageert: de AHV is op dit moment druk bezig met betrokken partijen (o.a. met federaties en Sportvisserij Nederland) om op 7 september a.s. haar stem te laten horen in het stadhuis van Amsterdam. Laat door je aanwezigheid zien hoe groot jouw betrokkenheid en passie is voor de hengelsport. Kom op donderdag 7 september naar het stadhuis om het betoog van de AHV, tegen het initiatiefvoorstel van de Partij voor de dieren, extra zeggingskracht te geven. samen staan we sterk!
Dennis Schmitt, namens de AHV

 • 3 months and one week geleden
Gravatar
Peter
.

In Duitsland is het al helemaal fout gegaan. De milieumaffia heeft het voor elkaar gekregen om terug zetten van vis te verbieden (inclusief zware boetes) om te voorkomen dat je voor je hobby gaat vissen. Volstrekt absurd, maar in de misvormde hersens van deze mensen is dit een manier om sportvissen uit te bannen. Laten we hopen dat het in Nederland niet zover komt!

 • 3 months and one week geleden
Gravatar
Wimpie
.

Wat ik 100% zeker weet: ja21 steunt visserij, ik heb persoonlijk contact erover gehad. Ook bij fvd de vraag neergelegd die hebben nog niet gereageerd.
Daarnaast:
Water natuurlijk (waterschap) steunt visserij, hoewel ze wel iets met dat loodverbod te doen hadden. Water natuurlijk wordt door GL,volt en D66 gesteund. Dus mochten deze 3 met de pvdd meestemmen dan is dat tegenstrijdig met hun steun voor water natuurlijk. Overigens ben ik rondom andere politieke zaken geen liefhebber van deze 3 partijen en water natuurlijk had weer enorme ‘woke’ advertenties. Maar goed het gaat over sportvissen.
Overige partijen weet ik nog niet hoe die erin staan.

 • 3 months and one week geleden
Gravatar
R
.

PVDD duidelijk geen voorstander van sportvisserij, GL twijfelachtig. BBB wilt beroepsvisserij op binnenwater volledig opengooien(zie verkiezingsprogramma provinciale Staten ) dus ook zeker geen optie. Verder eens met Dirk, commercie dmv wedstrijden ten koste van dierenwelzijn en beleving van 99% van de sportvissers draagt niet bij aan draagvlak. Overigens is sportvisserij afhankelijk van ecologie, dus zijn warme banden met groene partijen (ook binnen waterschappen ) essentieel. Dat betekent niet dat je er op moet stemmen, maar dat de BBB zo groot is geworden binnen waterschapsbesturen is absoluut een bedreiging voor ons.

Ik zou zeggen: stem met verstand en niet met onderbuik als je sportvissen een belangrijk punt vindt bij aankomende verkiezingen.

 • 3 months and 6 days geleden
Gravatar
Fons
.

Ik mag hopen dat wijze Amsterdammers naast sportvisserij nog genoeg andere redenen hebben om, zelf en zonder inmenging van buitenaf, hun steun voor de ene of de andere partij te bepalen. Voor de rest moet je vertrouwen hebben dat de AHV als belangenvereniging genoeg gewicht in de schaal legt om andere Amsterdamse politieke fracties te overtuigen om dat initiatief van de PvdD niet te steunen.

 • 3 months and 6 days geleden
Gravatar
Gerard
.Oldambt

Dirk slaat de spijker op z'n kop, al deze gigantische hoeveelheid wedstrijden en al het andere er om heen, helpt zeker niet mee.
Ook zal sportvisserij Nederland het gebruik van leefnetten tijdens het vrije vissen moeten verbieden.
Kijk naar sommige vangstverslagen, hele bulten vis in een net, das voer voor de PVDD.
Ook platforms als bv Roofmeister zouden wat voorzichtiger moeten zijn met hun video's. Ook in de sportvisserij is geld te belangrijk geworden.
Al deze waanzin is slechts voor een hele kleine minderheid.

 • 3 months and 3 days geleden
Gravatar
hans
.

We vergeten dat al die waanzin mensen misschien maar 1% of minder is van de mensen die deze fantastische hobby beoefenen. Die honderdduizenden onschuldige hardwerkende mensen die om hun koppie leeg te kunnen maken wekelijks een hengeltje uitgooien!!

 • about 3 months and 17 hours geleden
Gravatar
Lex
.

Liberaal stemmen mannen, dan stem je voor de sportvisserij.

Wie je niet moet hebben:
- BBB: willen het hele binnenwater openstellen voor beroeps. Dan is het water binnen enkele jaren kapot.
- PVV: Onder aanvoering van Dion al jarenlang tegenstander van sportvisserij.
- FvD: Er is sowieso geen weldenkend mens die daar op stemt.

 • about 2 months and 4 weeks geleden
Gravatar
Visloze Visser
.

Lex wat een onzin. Slecht onderbouwde en dubieuze uitspraken van uw kant.

Dat je als sportvisser en of belangen bij hengelsport niet op Partij voor de Dieren moet stemmen is ondertussen wel duidelijk voor u neem ik aan.

BBB staat positief tegenover hengelsport. Dat u zich zorgen maakt over de beroepsvissers in de binnenwateren is ook totaal achterhaald er zijn tegenwoordig goede samenwerkingen en afspraken, weleens van VBC gehoord?

U begint over liberaal stemmen. Benoem dan ook een partij in plaats zomaar wat te roepen.

 • 2 months and 3 weeks geleden