Noorwegen
Hoi,

Binnen enkele maanden staat er terug een trip richting Noorwegen op het programma.
Zoals bij vorige edities blijft het absolute hoofddoel (vis)plezier maken. Geen gebrek daaraan wink
Maar we dachten er aan om voor de eerste maal ook eens wat vis mee te transporteren bij het terugkeren.
Maar hoe pak je dit aan? Het idee was om eerst alles vacuum te verpakken en dan in een Coleman koelbox te vervoeren.
Of is het beter om de vis ginds in te vriezen en dan zo te transporteren in een koelbox? Hierbij is de vrees dat er wat vis deels wat kan ontdooien?
Iemand tips? Thanks a lot!
NicoD, onbekend, 28/07/2022

REAGEER

Gravatar
bert
.

fileren ...daar diep invriezen (diepvries op hoogste stand) op terug weg in colemanbox en dan de naad dicht tapen . indien ruimte over aanvullen met bevroren flessen water
coolbox uit de zonkant van auto zetten (op terug weg links) .kunt het nog afdekken met dekens of kleding of aluminium deken
.wij doen dit al jaren zo kan gerust 50 uur in de coolbox blijven zonder dat het dooi word.....veel vang plezier

  • one month and 4 weeks geleden
Gravatar
HP
.

Praktisch alle kampen hebben vrieskisten. Daar fileren, vaccumeren en invriezen en in een isolatiebox in de koffer. Zelfs na een volledige dag reizen bij thuiskomst nog stijf bevroren.

  • one month and 4 weeks geleden
Gravatar
Wim
.

Vis eventueel vacuüm verpakken maar zeker ginds invriezen, net voor vertrek je Coleman zo vol als mogelijk laden met bevroren vis en eventueel ijs (zo koud mogelijk) koelbox sluiten en aftapen met plakband en oude kranten aan het deksel. De koelbox pas openen als je thuis bent en de vis kan overladen in diepvries.
Als je het goed doet blijft je visfilet makkelijk 72u bevroren.

  • about one month and 4 weeks geleden
Gravatar
patrick
.

vis ginds dadelijk invriezen, ervoor zorgen dat je koelbox volledig vol zit als je terug gaat.
dit gaat zo prima nog steeds geen ontdooide vis gehad

  • about one month and 4 weeks geleden
Gravatar
Jeroen
.

Wij hebben alles altijd in een grote Coleman gedaan, en dit was na 24 uur nog steeds bevroren.
Je moet dan wel voor zorgen dat je koelbox ook echt koud is. Dus een dag van tevoren al beginnen met de koelbox koelen door er al vis in te doen. Deze wissel je regelmatig met vis uit de vriezer zodat tegen het vertrek de koelbox ook steenkoud is. Dit zorgt er dan beter voor dat de aan de zijkant ook goed bevroren blijft.
Verder helpt het als je er voor zorgt dat de koelbox zo vol mogelijk zit. Want hoe beter afgevuld, hoe langer koud...

Mocht je nog op zoek zijn naar een Coleman, ik heb nog een 68 liter over die weg mag. En uiteraard keurig schoon...

Jeroen

  • about one month and 4 weeks geleden
Gravatar
Gerard
.Kinrooi

De vis fileren. In verhoudfolie in porties verpakken. Ter plekke invriezen. De dag voor vertrek de diepgevroren vis in tempex transportdosen verpakken. De doos goed afplakken met brede schilder tape om deze luchtdicht af te sluiten.
Op deze manier kun je 2 dagen rondrijden en de vis is niet ontdooit. Bij thuiskomst de vis weer in de diepvries.
Zo doen we het jaren.

  • one month and 3 weeks geleden
Gravatar
Marcel
.Zwolle

Wat lees ik hier nu dan?? Vis meenemen voor consumptie? Owe als er iemand hierop schrijft dat ie snoekbaars heeft meegenomen voor consumptie, die persoon wordt hier compleet afgeslacht!!! En de vis meenemen uit een ander land is geen enkel probleem zo te lezen, wat ben ik blij dat ik de 3 mooie gevangen snoekbaarzen van vanavond heb meegenomen waarvan 1 om zelf op te eten met mn gezin en de andere 2 voor.......,na dit stuk gelezen te hebben hoef ik me vanaf nu zelfs niet meer te schamen al neem ik er 10 mee ! Dat is altijd nog geen coleman koelbox vol

  • one month and 3 weeks geleden
Gravatar
NicoD
.

Allereerst een heuse bedankt voor de toch wel eenduidige antwoorden (op één na...).
Jammer dat ook hierop een knorrige reactie komt.
Je kan immers in de verste verte de abundantie van Noorse visgronden met z'n veelzijdige diversiteit & draagkracht niet naast deze van Nederlandse VISwateren plaatsen. We praten hier over een totaal verschillend ecosysteem, zowel biotisch als abiotisch.
En om net dit alles te integreren in een toekomstgericht beleid heeft Noorwegen z'n Regulations for foreign visitors: simple and effective regulations are implemented in order to ensure that future generations also can enjoy fishing for recreation in Norway!!
Zo dien je bv. te kunnen aantonen adhv een identificatie documenten dat m'n in een fishing camp registered in the Norwegian Directorate of Fisheries’ Register heeft verbleven. Hierbij worden heel strikte reglementeringen geïnplementeerd waar m'n zich strikt hoeft aan te houden wat dan weer aanleiding moet geven tot een bewust omgaan met een toekomstgericht visbeleid.
Maar als je een kritische noot opwerpt over een bepaald onderwerp mag men veronderstellen dat m'n ook van deze 'regulations' kennis heeft genomen. Ja toch?

En niet te vergeten & zoals eerder aangegeven, (vis)plezier met de hele compagnie is waar het om draait!!!

  • one month and 3 weeks geleden
Gravatar
HP
.

Marc,

Uit Noorwegen mag je, indien je te gast bent geweest bij een geregistreerd viskamp, 18kg vis de man meenemen. Een prachtige manier om thuis te genieten van biologisch gevangen, verse, vis. De hoeveelheid van, dit jaar, 18kg wordt streng bepaald aan de hand van de vangsten die je als visser zelf mee moet nemen. Noorwegen heeft een geweldige visstand op zee.

En bovendien, Noorse zeevis is een stuk gezonder dan die vervuilde snoekbaars die jij meeneemt uit het Nederlandse binnenwater;)

  • one month and 3 weeks geleden
Gravatar
sus
.belgie

@marcel ,
heb je er al eens bij nagedacht dat het door de zeevis die uit noorwegen voor eigen consuptie wordt meegebracht we hier onze snoekbaarzen en andere vissen netjes terug kunnen zetten en niet meenemen om ze te consumeren.

  • one month and one week geleden